Mii de spectatori au participat la deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), o amplă sărbătoare a artelor spectacolului. După piesa companiei „Aérosculpture” din Franţa, „Singuri în Univers?”, prima noapte s-a terminat cu un foc imens de artificii.


Imaginea articolului Mii de spectactori, la deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu - VIDEO

Mii de spectactori, la deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Compania franceză „Aérosculpture” a uimit miile de spectatori din Piaţa Mare a Sibiului, cu piesa „Singuri în Univers?”. Spectacolul creează un univers de proporţii uriaşe, alături de acrobaţi, artişti pe picioroange, păpuşari, muzicieni şi pirotehnişti.

După miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, deasupra Sibiului a avut loc un imens foc de artificii.

La finalul primei zile de spectacole, directorul FITS, Constantin Chiriac a spus că este încântat că tot mai mulţi oameni vin să vadă numărul mare de spectacole care se desfăşoară pe parcursul celor 10 zile de festival, astfel că aproape toate piesele indoor se desfăşoară cu casa închisă.

„Ce este nemaipomenit e faptul că biletele sunt epuizate aproape în întregime. Mai sunt 7 – 10 spectacole la care nu sunt încă toate bilete vândute, dar sunt convins că lucrul acesta se va întâmpla, pentru că niciodată nu mi s-a întâmplat să avem înainte de a începe Festivalul mai multe bilete vândute decât la finalul Festivalului de anul trecut. (…) E important ca toate miracolele care se întâmplă pe stradă, în Piaţa Mare, în Piaţa Habermann, Piaţa Mică, în toate spaţiile outdoor să poată să aducă această mulţime uriaşă de oameni. Îi aşteptăm pe toţi la Sibiu. (…) Programul de stradă este absolut extraordinar. Au fost selecţii realmente făcute cu mare grijă, pentru că având şi Sezonul România – Franţa.. Franţa probabil că excelează în ceea ce ţine de stradă. Am ţinut să aducem cele mai mari companii din Franţa”, a spus Constantin Chiriac.

Cea de a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, o amplă sărbătoare a artelor spectacolului, a început vineri şi are ca temă „Arta de a dărui” şi propune, pe parcursul a zece zile, 540 de evenimente, în 75 de spaţii de joc, la care vor participa 3.300 de artişti din 73 de ţări.

Programul de spectacole FITS 2019 poate fi consultat pe www.sibfest.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/sibiu.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/sibiu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Mii de spectatori au participat la deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), o amplă sărbătoare a artelor spectacolului. După piesa companiei „Aérosculpture' din Franţa, „Singuri în Univers?', prima noapte s-a terminat cu un foc imens de artificii. ...