Hidrologii au emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţul Harghita, valabilă până sâmbătă, la ora 3.00. Potrivit specialiştilor, din cauza precipitaţiilor abundente se pot forma viituri, iar pe unele râuri vor fi depăşite cotele de inundaţie.


Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţul Harghita

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţul Harghita

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din judeţul Harghita.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Avertizarea a intrat în vigoare vineri, la ora 19.30, şi este valabilă până sâmbătă, la ora 3.00.

Tot până sâmbătă dimineaţa, mai sunt sub avertizare Cod galben de inundaţii râuri din judeţele Vrancea, Vaslui şi Galaţi, iar alte râuri din Harghita, Bistriţa-Năsăud, Caraş Severin, Gorj sunt, vineri, sub avertizare Cod galben până la ora 24.00.

Hidrologii au emis avertizări Cod galben şi portocaliu şi pentru Dunăre, urmând să fie afectate judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7035040-mediafax-foto-oana-mitu-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7035040-mediafax-foto-oana-mitu-5-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Hidrologii au emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţul Harghita, valabilă până sâmbătă, la ora 3.00. Potrivit specialiştilor, din cauza precipitaţiilor abundente se pot forma viituri, iar pe unele râuri vor fi depăşite cotele de inundaţie. ...