Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că şi UDMR va semna acordul politic naţional iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis pentru consolidarea parcursului european al României, însă liderul Uniunii Kelemen Hunor va semna, probabil la o dată ulterioară, neputând participa joi la Cotroceni.


Imaginea articolului Orban, despre acordul politic iniţiat de Iohannis: UDMR a luat decizia să semneze pactul/ Ce spune despre şansele moţiunii de cenzură

Orban, despre acordul politic iniţiat de Iohannis: UDMR a luat decizia să semneze pactul

„Din informaţiile pe care le am, am înţeles că au luat decizia să semneze şi ei pactul. Din ce am înţeles, preşedintele (UDMR – n.r.) nu putea să participe şi e nevoie de preşedinte pentru a semna pactul. Probabil vor semna la o dată ulterioară”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară la postul B1 TV.

Preşedinţii PNL, USR, PMP şi Pro România, Ludovic Orban, Dan Barna, Eugen Tomac şi respectiv Victor Ponta au semnat alături de Klaus Iohannis acordul politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României, în cadrul unei ceremonii organizat de şeful statului la Palatul Cotroceni.

Iohannis a precizat că propune ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislaţie în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în ţară, cât şi în străinătate a exercitării depline şi efective a dreptului de vot de către cetăţenii români.

Orban: Şansele sunt mai mari decât la toate moţiunile de cenzură depuse după decembrie 2016

Ludovic Orban a declarat că şansele moţiunii de cenzură de a fi adoptată în Parlament sunt mai mari decât la restul demersurilor făcute de la începutul legislaturii, în 2016. Preşedintele PNL a precizat că opoziţia are în prezent circa 215, din necesarul de 233 de voturi.

„Şansele sunt mai mari decât la toate moţiunile de cenzură care au fost depuse după decembrie 2016. Am reuşit totuşi să construim un parteneriat între cinci formaţiuni politice, pe lângă PNL este USR, PMP, UDMR, Pro România. AM purtat negocieri cu toate grupurile parlamentare, mai puţin PSD şi ALDE care au luat decizia să nu voteze moţiunea de cenzură. Atunci strategia de negociere cu PSD şi cu ALDE este o strategie de negociere individuală în care am implicat nu numai echipele oficiale de negociere, ci şi parlamentari individuali cu puterea de a comunica şi de a convinge parlamentari individuali în zona PSD şi ALDE”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară la postul B1 TV.

Liderul liberala a adăugat că negocierile individuale vor continua până în ultima zi.

„Acum suntem, pe calculele pe care le avem, pe un scor nu foarte departe de cele 233 de semnături. În momentul de faţă ne bazăm pe aproximativ 214-215 voturi, sigur în condiţiile mobilizării exemplare a tuturor parlamentarilor care sunt implicaţi în susţinerea moţiunii de cenzură. Continuăm până în ultima zi negocierile individuale. Asta e tot ce pot să fac. În ceea ce priveşte PNL, noi suntem implicaţi total în acest for de negociere. Sperăm să dea rezultate”, a completat Orban.

Moţiunea de cenzură iniţiată de partidele de opoziţie a fost citită în plenul reunit de miercuri, iar marţea viitoare va fi dezbătută şi votată de către Parlament.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/original-ceremonie-semnare-acord-politic-national-13-06-2019-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/original-ceremonie-semnare-acord-politic-national-13-06-2019-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că şi UDMR va semna acordul politic naţional iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis pentru consolidarea parcursului european al României, însă liderul Uniunii Kelemen Hunor va semna, probabil la o dată ulterioară, neputând participa joi la Cotroceni. ...