Ministrul de externe britanic Jeremy Hunt a declarat joi că Theresa May va fi încă premier în timpul vizitei președintelui american Donald Trump în Marea Britanie la începutul lunii iunie, informează Reuters.

‘Theresa May va fi prim-ministru atunci când îl va întâmpina (pe președintele american) și pe bună dreptate’, a afirmat Hunt, întrebat de jurnaliști la cine se așteaptă să fie prim-ministru atunci când Trump își va începe vizita de stat în Marea Britanie la 3 iunie.

Premierul Theresa May se află sub o presiune puternică pentru a preciza o dată la care ar urma să se retragă din funcție, după ce a eșuat în ultima sa încercare de a scoate din impas procesul legat de Brexit în parlament.

Jeremy Hunt a refuzat să comenteze ce va discuta cu Theresa May la o reuniune convocată pentru joi.

Anterior publicația The Times relatase, citând surse, că este de așteptat ca Theresa May să-și anunțe demisia vineri. Lidera conservatorilor britanici ar fi rezistat să dea curs cererii unei părți a guvernului său de a demisiona miercuri seara, conform ziarului citat. Dar unele media britanice au apreciat că s-ar putea ca vineri Theresa May doar să anunțe data la care se va retrage efectiv din funcție. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/theresa-may-va-fi-inca-premierul-marii-britanii-atunci-cand-trump-va-efectua-vizita-la-londra-54550.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/theresa-may-va-fi-inca-premierul-marii-britanii-atunci-cand-trump-va-efectua-vizita-la-londra-54550-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv