Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis sâmbătă după-amiaza două atenționări Cod galben de inundații pentru râuri din județele Hunedoara, Bihor, Sălaj și Cluj, valabile până la ora 24:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice Mureș – afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Petriș – aval confluență râul Strei, județul Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Dobra.

Depășiri ale Cotelor de atenție sunt posibile și pe râurile mici din bazinele hidrografice Barcău – bazin superior și mijlociu, Crișul Repede – bazin superior și mijlociu, județele Bihor, Sălaj, Cluj.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/cod-galben-de-inundatii-pe-mai-multe-rauri-2-54497.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/cod-galben-de-inundatii-pe-mai-multe-rauri-2-54497-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv