Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenționare cod galben de ploi și vijelii pentru 13 județe din Sudul, Nord-Vestul și Centrul țării.

Potrivit ANM, în județele Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și local în Harghita vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Atenționarea intră în vigoare la ora 14 și este valabilă până la ora 22.

De asemenea, de la ora 11 este în vigoare și o informare meteorologică care vizează cea mai mare parte a țării.

Potrivit informării, până sâmbătă dimineața, la ora 10, în cea mai mare parte a țării vremea va fi în general instabilă. Local și temporar vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/atentionare-cod-galben-de-ploi-vijelii-si-grindina-in-13-judete-54458.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/atentionare-cod-galben-de-ploi-vijelii-si-grindina-in-13-judete-54458-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv