Prezența meningococului a fost confirmată, în urma examenelor de laborator, în sângele pacientei de 15 ani, care a murit marți la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medicii nu pot spune dacă adolescenta avea și meningită, pentru că nu i-au putut recolta, din cauza stării grave, lichid cefalo-rahidian.

„La noi la laborator s-a confirmat infecția foarte gravă cu meningococ. Nu meningită, pentru că n-am putut recolta, datorită stării grave, lichidul cefalo-rahidian, dar în sângele periferic s-a confirmat prezența meningocucului”, a declarat declarat Carmen Dorobăț, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Tânăra de 15 ani a murit marți la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde fusese adusă cu câteva ore mai înainte de la Spitalul Județean din Vaslui. Ea a fost transferată cu o Ambulanță, după ce medicii din Vaslui au stabilit că era suspectă de meningită meningococică.

Adolescenta fusese internată la Vaslui luni, iar în cursul nopții starea ei s-a agravat.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, că o fată din Botoșani este suspectă de meningită, dar deocamdată nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei.

Joia trecută, o elevă de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală, confirmată cu meningită, a murit.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/medicii-au-confirmat-prezenta-meningococului-in-sangele-adolescentei-de-15-ani-care-a-murit-marti-54275.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/medicii-au-confirmat-prezenta-meningococului-in-sangele-adolescentei-de-15-ani-care-a-murit-marti-54275-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv