Copiii din România își vor primi primele alocații majorate începând cu luna mai, potrivit Ministerului Muncii. Guvernul a adoptat măririle în luna februarie, ele au intrat în vigoare în luna aprilie, plățile făcându-se însă în luna mai.

Reprezentanții Ministerului Muncii au precizat, pentru MEDIAFAX, că plățile pentru majorarea alocațiilor, măsură care a intrat în vigoare de la 1 aprilie 2019, se vor face din luna mai.

Potrivit OUG, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de 300 lei pentru copii în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 2 și 18 ani și 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 și 18 ani în cazul copilului cu handicap.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, declara recent că nu există riscul ca aceste alocații să nu fie acordate și susține că aceste categorii defavorizate „sunt exploatate din punct de vedere politic”. Budăi a mai precizat faptul că în cazul în care va fi necesar, se vor suplimenta fondurile la rectificarea bugetului, pentru asigurarea acestor alocații.

Parlamentul a votat, în februarie, în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocației copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/copiii-vor-primi-alocatiile-majorate-incepand-cu-luna-mai-54311.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/copiii-vor-primi-alocatiile-majorate-incepand-cu-luna-mai-54311-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv