Anchetatorii din Maramureș continuă cercetările în dosarul Esterei, o fetiță de 5 ani, din Baia Mare, violată și ucisă. La împlinirea unui an de la decesul fetei, noi probe genetice au fost trimise la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” București.

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, Bogdan Gabor, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul este foarte complex, fiind audiate sute de persoane.

„Dosarul nu este închis, după un an nu avem un autor, dar cercetările sunt continuate în cauză, fiind vorba de un dosar de omor, iar omorul este imprescriptibil. Chiar săptămâna trecută s-au făcut niște acte de urmărire penală. În această cauză, care este una foarte complexă, au fost audiate sute de persoane și au fost prelevate numeroase probe ADN. Ca un element de noutate, a fost dispusă o nouă expertiză medico-legală genetică la Institutul Național de Medicină Legală <<Mina Minovici>> București, poate specialiștii de acolo reușesc să găsească niște variante științifice care să ne ducă undeva. S-au mai efectuat expertize genetice în acest dosar, dar apelăm și la alți specialiști, încercăm și alte variante”, a spus Gabor. Potrivit acestuia, cea mai mare problemă în acest dosar este faptul că, până când a ajuns Poliția la locul faptei, acolo a intrat foarte multă lume, astfel că acesta a fost contaminat.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/cazul-estera-cercetarile-continua-la-un-an-de-la-violarea-si-uciderea-fetitei-de-5-ani-din-baia-mare-54315.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/cazul-estera-cercetarile-continua-la-un-an-de-la-violarea-si-uciderea-fetitei-de-5-ani-din-baia-mare-54315-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv