Autoritățile canadiene au refuzat intrarea în Canada pentru fostul lider catalan Carles Puigdemont, a anunțat o organizație naționalistă din Quebec care l-a invitat pe Puigdemont într-o vizită în provincia francofonă din Canada, transmite dpa.

Societatea Saint-Jean-Baptiste (SSJB), care militează pentru promovarea limbii și a culturii franceze, precum și pentru independența provinciei Quebec, a spus că decizia Canadei de a interzice accesul lui Puigdemont este ”absolut rușinoasă”.

”Canada acționează încă o dată ca un complice al autoritarismului spaniol”, a afirmat președintele SSJB, Maxime Laporte, într-o declarație.

Laporte a adăugat că un avocat angajat de Carles Puigdemont va contesta luni decizia autorităților canadiene la Tribunalul Federal din capitala Canadei.

Puigdemont, care în prezent trăiește în exil în Belgia, ar fi trebuit să efectueze la începutul lunii aprilie vizita în Quebec, unde urma să viziteze parlamentul regional (Adunarea Națională a provinciei Quebec) și să participe la o conferință de presă pe tema independenței Cataloniei.

Înainte cu câteva zile de plecarea sa prevăzută de la Bruxelles cu destinația Quebec, Carles Puigdemont a primit un mesaj pe e-mail de la autoritățile canadiene în care era informat că autorizația sa electronică de călătorie (eTA) – o condiție pentru cetățenii străini exceptați de la viză pentru intrarea în Canada pe cale aeriană – a fost anulată.

Principalul actor al tentativei de secesiune a Cataloniei în octombrie 2017, Carles Puigdemont a părăsit Spania pentru a scăpa de urmărirea judiciară.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/canada-refuza-accesul-fostului-lider-catalan-carles-puigdemont-pe-teritoriul-ei-54305.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/canada-refuza-accesul-fostului-lider-catalan-carles-puigdemont-pe-teritoriul-ei-54305-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv