16 cetățeni străini, între care șase copii, din Afganistan, Irak și Siria, au fost descoperiți ascunși în interiorul unei autoutilitare încărcată cu piese auto, condusă de un cetățean turc, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Potrivit Poliției de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat duminică, un cetățean turc, în vârstă de 26 de ani, la volanul unei autoutilitare, înmatriculate în Turcia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire, piese auto, cu destinația Germania.

Polițiștii de frontieră au descoperit ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, printre cutiile cu piese auto, 16 persoane, dintre care zece adulți (șase bărbați și patru femei) și șase minori.

Oamenii descoperiți în autoutilitară era un grup format din doi cetățeni din Afganistan, zece cetățeni din Irak și 4 cetățeni din Siria, adulții având vârste cuprinse între 21 și 52 de ani, iar minorii între 1 și 16 ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că șoferul autoutilitarei urma să transporte cetățenii străini într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranți pentru șoferul autoutilitarei și de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetățenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/16-persoane-intre-care-6-copii-depistati-la-vama-nadlac-ii-cand-incercau-sa-intre-ilegal-in-tara-54301.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/16-persoane-intre-care-6-copii-depistati-la-vama-nadlac-ii-cand-incercau-sa-intre-ilegal-in-tara-54301-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv