Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marți că vrea ca o nouă colonie israeliană din Înălțimile Golan să poarte numele președintelui american Donald Trump, relatează dpa și EFE.

Israelienii au fost “profund mișcați” de decizia lui Trump de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, a subliniat Netanyahu într-o înregistrare video difuzată în timpul unei vizite cu familia în zonă.

“De aceea, după vacanța de Paște, intenționez să propun în guvern o rezoluție privind numirea unei noi comunități de pe Înălțimile Golan după președintele Donald J.Trump”, a declarat Netanyahu, care a lansat discuții cu potențiali parteneri de coaliție pentru a forma un nou cabinet, după ce a câștigat alegerile legislative din 9 aprilie.

Înălțimile Golan – zonă bogată în apă – au fost cucerite și ulterior anexate de statul evreu de la Siria în 1967. Președintele SUA a semnat la sfârșitul lui martie, la Casa Albă, în prezența premierului israelian, decretul prin care recunoaște oficial suveranitatea Israelului asupra acestui teritoriu, decizie criticată de lumea arabă. Anul trecut, mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim a stârnit furie în lumea arabă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/netanyahu-vrea-ca-o-noua-colonie-israeliana-din-inaltimile-golan-sa-poarte-numele-lui-trump-54261.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/netanyahu-vrea-ca-o-noua-colonie-israeliana-din-inaltimile-golan-sa-poarte-numele-lui-trump-54261-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv