Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a ordonat poliției să supravegheze mai îndeaproape centrele comunității musulmane, după ce la Roma a avut loc un caz de înjunghiere cu presupuse conotații anticreștine, informează marți dpa.

Poliția italiană a anunțat marți că în timpul weekendului a avut loc o ceartă între doi oameni ai străzii lângă gara din Termini, în timpul căreia un marocan a atacat un georgian. Potrivit poliției, victima le-a spus anchetatorilor că atacatorul l-a înjunghiat în gât după ce i-a văzut lănțișorul cu cruciuliță și l-a numit “catolic italian afurisit”.

Ca răspuns, Salvini a ordonat “mai multe controale și monitorizarea locurilor de întâlniri ale cetățenilor musulmani, pentru a preveni orice fel de violență împotriva cetățenilor nevinovați”.

Reacția lui Salvini a fost calificată drept “iresponsabilă” de către Lia Quartapelle, avocată a Partidului Democrat din opoziție, aceasta subliniind că autoritățile nu dețin încă informații sigure în legătură cu incidentul.

Potrivit agenției de presă ANSA, bărbatul marocan este considerat suspect într-un caz de tentativă de omor pe temei de ură religioasă cu posibile circumstanțe agravante. Însă ANSA a informat, de asemenea, că anchetatorii verifică și versiunea victimei privind modul în care s-au derulat evenimentele, pe fondul suspiciunilor că atacul ar fi putut să nu fie motivat religios.

Salvini, liderul partidului anti-imigrație Liga, are tendința de a scoate în prim plan infracțiuni comise de migranți și musulmani. El are de asemenea interesul politic de a pune în lumină proastă situație de securitate din Roma, pe fondul tensiunilor în creștere din cadrul coaliției populiste aflate la conducerea Italiei. Roma este guvernată de mișcare anti-sistem Cinci Stele, care deținea puterea și la nivel național alături de partidul Liga, însă într-o alianță tot mai dezbinată.

rootstireaActualitate/Esential
Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a ordonat poliției să supravegheze mai îndeaproape centrele comunității musulmane, după ce la Roma a avut loc un caz de înjunghiere cu presupuse conotații anticreștine, informează marți dpa.Poliția italiană a anunțat marți că în timpul weekendului a avut loc o ceartă între...

Preluat de la romania ntv