Kremlinul nu va avea contacte cu Kievul înainte de anunțarea rezultatelor oficiale ale alegerilor și de învestirea președintelui Ucrainei, a anunțat Iuri Ușakov, consilier pe probleme de politică externă al președintelui rus Vladimir Putin, informează TASS și Reuters.

“Deocamdată nu este planificată (o întrevedere cu noul președinte ucrainean). Acum așteptăm anunțarea oficială a rezultatelor alegerilor, apoi va urma o perioadă până la învestirea noului președinte”, a spus Ușakov, subliniind că Moscova nu vrea să devanseze evenimentele. “Vom vedea cum va evolua în mod real situația în Ucraina și care vor fi primii pași pe care îi va întreprinde noul președinte”, a subliniat consilierul lui Putin.

Totodată, reprezentantul Kremlinului nu a dorit să spună discursul cărui candidat din alegerile prezidențiale ucrainene i-a plăcut mai mult: al lui Volodimir Zelenski sau al lui Petro Poroșenko.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Ușakov a anunțat că Vladimir Putin va participa la forumul de la Beijing “O centură, un drum” în perioada 25-27 aprilie, însă a exclus contacte cu reprezentanții SUA, pentru că acestea nu vor fi reprezentate acolo la nivel atât de înalt, potrivit TASS.

Totodată, consilierul președintelui rus a declarat că Vladimir Putin va avea în timpul deplasării sale în China întrevederi bilaterale cu liderii Azerbaidjanului, Serbiei, Egiptului și Ciprului, precum și cu ministrul de externe al Myanmarului.

Ușakov a precizat că Vladimir Putin va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său chinez Ji Xinping în data de 26 aprilie, la Beijing, pentru ca următoarea întrevedere între cei doi lideri să aibă loc la începutul lui iunie în Rusia.

Iuri Ușakov a anunțat de asemenea că președinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, l-a invitat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, să ia parte la Congresul popoarelor ugro-finice care se va desfășura în 2020 în orașul Tartu. Ușakov a apreciat ca fiind “foarte utilă” întrevederea care a avut loc recent între Putin și președinta estoniană. “Desigur, divergențe sunt în continuare, au rămas multe probleme, inclusiv în planul relațiilor internaționale, găsim inadmisibile multe din comportamentele părții estoniene, însă dialogul este totuși mai bun decât lipsa unor contacte și încă la nivel înalt”, a subliniat Ușakov, precizând că în timpul întrevederii s-a discutat despre situația din regiunea baltică și din Europa de Nord.

Președinta estoniană Kersti Kaljulaid s-a întâlnit săptămâna trecută cu omologul său rus Vladimir Putin joi la Moscova, cu ocazia uneia dintre rarele vizite ale unui conducător din țările baltice în Rusia, țară care întreține cu Estonia, la fel ca și cu vecinele sale – Letonia și Lituania – relații dificile.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/kremlinul-nu-se-grabeste-sa-aiba-contacte-cu-noul-presedinte-al-ucrainei-54258.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/kremlinul-nu-se-grabeste-sa-aiba-contacte-cu-noul-presedinte-al-ucrainei-54258-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv