Scafandrii australieni Richard Harris și Craig Challen, care au jucat un rol esențial anul trecut în operațiunea de salvare a celor 12 băieți thailandezi și a antrenorului lor de fotbal blocați într-o peșteră inundată din nordul țării, au vizitat luni locurile pentru prima oară de la acest eveniment, relatează EFE.

Ambii au făcut parte din dispozitivul internațional care a reușit să-i scoată în viață pe cei 12 membrii ai echipei de fotbal care au rămas blocați timp de peste două săptămâni în interiorul peșterii Tham Luang din provincia thailandeză Chiang Rai – operațiune de salvare care a fost urmărită de milioane de persoane din întreaga lume.

Harris, medic cu specializare în anestezie, i-a sedat pe copii pentru a evita atacurile de panică în timp ce scafandrii i-au scos din peșteră prin coridoarele înguste ale peșterii inundate, în timp ce Challen a efectuat examenele medicale ale micilor fotbaliști, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, și antrenorului lor de 26 de ani.

Vineri cei doi au primit distincția Most Admirable Order of the Direkgunabhorn, la sediul guvernului din Bangkok, și s-au întâlnit cu premierul thailandez, Prayuth Chan-ocha.

Salvatorii s-au deplasat luni în provincia Chiang Rai pentru a se reuni în peștera Tham Luang cu băieții echipei de fotbal ”Wild Boars” și cu antrenorul lor.

Ei au intrat pentru scurt timp în peșteră, a cărei intrare s-a transformat în atracție turistică, deși accesul în interior a fost interzis. Cei doi australieni au depus o ofrandă în fața statuii soldatului armatei thailandeze, Saman Kunan, care a murit în timpul operațiunilor de salvare. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/thailanda-cei-doi-scafandri-australieni-implicati-in-salvarea-copiilor-blocati-in-pestera-au-vizitat-locurile-54252.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/thailanda-cei-doi-scafandri-australieni-implicati-in-salvarea-copiilor-blocati-in-pestera-au-vizitat-locurile-54252-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv