O femeie care a intrat într-o biserică din San Diego în timpul slujbei de Paști purtând un copil pe brațul stâng și arătând o armă cu mâna dreaptă a fost reținută de enoriași după ce a amenințat că va arunca în aer biserica, au afirmat poliția și martorii, relatează luni dpa.

Predica ținută într-o biserică din orașul californian tocmai se încheia când a apărut o femei înarmată, în cursul după-amiezii, a declarat Ben Wisan, pastorul fondator al Bisericii TsidKenu. Slujbele acestei biserici au loc în fiecare an la Mount Everest Academy, o școală din Clairemont.

Wisan a cerut adunării de aproximativ 100 de persoane să iasă și ”să înceapă să se roage”, dar membri ai bisericii au rămas și au încercat să vorbească cu femeia, a spus el.

“Suntem o mare biserică a Duhului Sfânt, așa că pacea lui Dumnezeu a fost peste întreaga biserică “, a declarat el unui reporter pentru OnScene TV.

David Miller, un pușcaș marin, a spus că este una dintre persoanele care au rămas în biserică pentru a încerca să detensioneze situația în siguranță. Miller a declarat pentru OnScene TV că femeia făcea “comentarii nebunești” despre cum să-i învețe pe unii oamenii să sufere și că este nevoie ca oamenii să devină martiri.

El a spus că în timp ce membrii bisericii au început să se apropie încet de femeie, aceasta a îndreptat arma spre o parte din enoriași și apoi asupra copilului ei, spunându-le să nu se apropie mai mult.

Atunci grupul, în care se afla și Miller, a intervenit și a luat copilul și apoi arma din mâna femeii. Când poliția a sosit după câteva minute, femeia a încercat să scape, a spus Miller. În cele din urmă, ea a fost reținută de un ofițer de poliție. Ulterior a fost identificată ca fiind Anna Conkey, în vârstă de 31 de ani, și a fost arestată pentru amenințare cu armă.

Nimeni nu a fost rănit în cursul incidentului. Deoarece Conkey a amenințat că aruncă în aer clădirea în care avea loc slujba, ofițeri cu câini de detectare a bombelor au verificat clădirea și vehiculul femeii. Nimic periculos nu a fost localizat.

Wisan, pastorul, a spus că anchetatorii i-au spus ulterior că arma femeii nu era încărcată. El a spus că membrii bisericii o cunoșteau pe femeie și că aceasta participase la slujbe în trecut. Locotenent al poliției din San Diego, Christian Sharp, a declarat că ofițerii respectivi investighează dacă Anna Conkey este implicată într-un incident produs la aceeași biserică, cu o săptămână în urmă.

”Se pare că ar fi vorba de probleme mintale pe care vrem să le investigăm”, a declarat Sharp pentru OnScene TV.

Copilul femeii, o fetiță de 10 luni, a fost luat în custodia protecției copilului, menționat locotenentul. Poliția a identificat, de asemenea, un al doilea copil, o fetiță 5 ani, sănătoasă și nevătămată. Ambele au fost duse la Centrul pentru copii din Polinsky, o unitate care găzduiește copii separați de familia lor.

Potrivit unui blog personal și social media, Conkey, o veterană în marină, a studiat limba engleză și jurnalismul la Universitatea din San Diego. Ea a lucrat ca producător de media digital pentru NBC7 San Diego, ca asistent de producție de știri la KPBS și a publicat comentarii în The San Diego Union-Tribune.

Conkey și-a împărtășit adesea opiniile pe un blog personal și pe canalul de YouTube. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/o-femeie-inarmata-a-intrat-intr-o-biserica-si-a-amenintat-ca-o-arunca-in-aer-54251.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/o-femeie-inarmata-a-intrat-intr-o-biserica-si-a-amenintat-ca-o-arunca-in-aer-54251-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv