Autoritățile din Sri Lanka nu au notificat, până în prezent, Ambasada României cu privire la existența unor cetățeni români printre victimele exploziei produse, duminică, în orașul Colombo, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, Ambasada României la Colombo urmărește îndeaproape evenimentele legate de exploziile produse la data de 21 aprilie în orașul Colombo și în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka.

Sursa citată menționează că reprezentanții misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate.
 
“Până în prezent, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”, se precizează în comunicat.

MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.

Un număr de 158 de persoane au murit, dintre care 35 de străini, în urma mai multor explozii produse duminică la biserici și hoteluri de lux din Sri Lanka, transmite AFP, citând o sursă din cadrul poliției.

Alte 254 de persoane au fost internate la spital în capitala Colombo și încă 60 de răniți au fost înregistrați în două dintre explozii survenite în afara capitalei.

Cel puțin 64 de oameni au murit chiar în capitală, unde au fost lovite de explozii trei hoteluri și o biserică, alți 67 de oameni au murit în atacul de la o biserică din Negombo, la nord de Colombo, iar alți 25 la o altă biserică în Batticaloa, în estul statului insular, conform aceleiași surse. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/mae-ambasada-nu-a-fost-notificata-ca-ar-fi-cetateni-romani-printre-victimele-exploziilor-din-sri-lanka-54248.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/mae-ambasada-nu-a-fost-notificata-ca-ar-fi-cetateni-romani-printre-victimele-exploziilor-din-sri-lanka-54248-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv