Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a început de la jumătatea acoperișului, arată mai multe surse din poliție citate de CNN.

Vestea vine după ce poliția a vizionat mai multe videoclipuri și fotografii făcute de oamenii aflați în zona catedralei când incendiul a pornit.

O sursă din poliție a mai declarat că procurorii se concentrează acum pe două probleme principale: funcționarea sistemului de stingere instalat în catedrală și modul în care lifturile instalate de muncitori au fost construite.

Doi paznici de la catedrală susțin că au văzut flăcările pentru prima dată când acestea erau destul de mari, ceea ce indică că senzorii de incendiu nu funcționau cum trebuie. Prima alarmă a sunat la ora 18:15, atunci, paznicii s-au dus să verifice dacă există vreun incendiu, dar n-au văzut nimic. Când cea de-a doua alarmă a sunat, la 18:43, alți doi paznici s-au dus să verifice în alt loc al catedralei și au văzut flăcările.

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris. Din fericire, incendiul a fost stins, iar structura clădirii nu a fost afectată, însă acoperișul și alte părți arhitecturale importante au fost distruse. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că edifciul religios va fi reconstruit în cinci ani de zile.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/noi-date-despre-incendiul-de-la-catedrala-notre-dame-focul-ar-fi-pornit-de-la-jumatatea-acoperisului-54243.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/noi-date-despre-incendiul-de-la-catedrala-notre-dame-focul-ar-fi-pornit-de-la-jumatatea-acoperisului-54243-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv