Anchetatorii sunt de părere că cel mai probabil un scurtcircuit a fost cauza incendiului devastator de la Catedrala Notre-Dame, conform unui reprezentant al poliției, transmite Daily Mirror.

Monumentul istoric a fost devastat de flăcări luni seara, 15 aprilie, în timp ce sute de turiști și parizieni priveau cu lacrimi în ochi cum un simbol al capitalei franceze risca distrugerea completă.

Membrii Brigăzii de Pompieri din Paris au împiedicat un dezastru, riscându-și viața pentru a rămâne în interiorul monumentului aflat în flăcări și pentru a crea o barieră de apă între flăcările nimicitoare și cele două turnuri dreptunghiulare ale fațadei de vest, scrie Daily Mirror.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în urma incendiului, anchetatorii interogând o firmă de restauratori pentru a afla cauza incidentului.

Meșteri de la Le Bras Freres desfășurau lucrări de restaurare la Catedrala Notre-Dame, veche de 850 de ani, înainte ca incendiul să izbucnească pe acoperiș.

Procurorul din Paris, Remy Heitz, spune că departamentul său ia în considerare „ipoteza unui accident”. Cu toate acestea, 50 de persoane sunt implicate în investigația de amploare.

Inițial s-a relatat că altarul, instalat în 1989, ar fi fost singura piesă de arhitectură din clădire care a fost afectată de flăcări. Altarul a fost lovit de turla atunci când aceasta s-a prăbușit în timpul incendiului.

Trei rozase de neînlocuit, datate din secolul al XIII-lea, au fost neatinse de flăcări, cu toate că inițial autoritățile au crezut că ar fi explodat.

Compania Le Bras Freres câștigase un contract de 5 milioane de lire sterline pentru lucrările de reparație asupra turlei, aceasta fiind construită din stejar și acoperită cu plumb.

Vorbind despre contract anul trecut, directorul companiei, Julien Le Bras, în vârstă de 32 de ani, spunea că scopul este de „a nu pune clădirea în pericol”.

Mai mult de 650 milioane de euro (562 milioane de lire sterline) au fost donate în doar câteva ore marți, în timp ce miliardarii și companiile din Franța au anunțat că vor dona fonduri substanțiale pentru campania de restaurare lansată de președintele francez Emmanuel Macron.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/noi-detalii-despre-incendiul-de-la-catedrala-notre-dame-anchetatorii-sunt-aproape-de-a-stabili-cauza-dezastrului-54233.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/noi-detalii-despre-incendiul-de-la-catedrala-notre-dame-anchetatorii-sunt-aproape-de-a-stabili-cauza-dezastrului-54233-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv