Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a postat joi, pe contul său de Facebook, demisia din funcție pe care a înaintat-o premierului Viorica Dăncilă.

“Luând act de voința politică exprimată în cadrul Comitetului Executiv al PSD, în sensul retragerii sprijinului politic (…); Luând act de decizia dumneavoastră de a transmite președintelui României (…) solicitarea revocării din funcția de ministru al justiției; Luând act de voința dumneavoastră exprimată în cadrul întrevederii de astăzi (…), în sensul depunerii demisiei din funcția de ministru al justiției; Cunoscând faptul că în procedura de remaniere guvernamentală prim-ministrul are rolul decisiv; vă depun demisia din funcția de ministru al justiției, urmând ca dumneavoastră să apreciați asupra destinației și utilizării acesteia”, se arată în document.

Tudorel Toader a adăugat că își va exercita atribuțiile până la numirea unui nou titular al portofoliului: “Totodată, cunosc faptul că până la publicarea în Monitorul Oficial a decretului de numire a noului ministru al justiției, îmi revine obligația asigurării continuității activității la nivelul Ministerului Justiției”.

Tudorel Toader a anunțat, anterior, că va merge la Guvern, unde îi va prezenta premierului Viorica Dăncilă demisia sa din funcția de ministru al Justiției.

“Merg la Guvern și prezint doamnei prim-ministru demisia din funcția de ministru al Justiției. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, cel mai probabil o trimite la președintele Republicii. În felul acesta domnia sa declanșează, pe de o parte, procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o și a trimis-o de aseară. Are în același timp și demisia mea și, cel mai probabil, o va trimite la președintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care președintele evaluează, analizează, decide și emite decretul, pe de o parte, de eliberare a mea, pe de altă parte, de numire a noului ministru al Justiției”, a spus Toader, într-o scurtă declarație susținută pe treptele din fața sediului Ministerului Justiției.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare din funcție a ministrului Justiției, Tudorel Toader. PSD l-a propus în locul acestuia pe deputatul Eugen Nicolicea. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/tudorel-toader-a-postat-pe-facebook-demisia-din-functia-de-ministru-al-justitiei-54227.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/tudorel-toader-a-postat-pe-facebook-demisia-din-functia-de-ministru-al-justitiei-54227-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv