Haosul din Libia creat în urma ofensivei forțelor conduse de mareșalul Khalifa Haftara a sporit riscul prezenței teroriste pe ambarcațiunile cu migranți care se îndreaptă spre Italia, a avertizat miercuri ministrul de interne italian Matteo Salvini, transmite Reuters.

”Infiltrarea terorismului islamic nu mai este un risc, a devenit o certitudine: de aceea, este datoria mea să reiterez că pe coastele italiene nu va fi permisă nicio debarcare”, a spus Salvini într-un interviu acordat miercuri postului public de radio italian.

Lider al partidului Liga, Matteo Salvini a refuzat să precizeze dacă poziția Romei s-ar putea schimba în cazul unui război în toată regula în Libia, în urma spiralei de violențe care a cuprins țara nord-africană după înlăturarea de la putere a dictatorului Muammar Ghaddafi, în 2011.

În 2017, Italia a încheiat un acord, validat de Uniunea Europeană, cu autoritățile libiene privind instruirea și echiparea gărzilor de coastă libiene. O înțelegere mai controversată cu milițiile libiene a permis începând din iulie 2017 o scădere drastică a plecărilor migranților către Europa.

Sosirea la putere a lui Matteo Salvini în iunie 2018 și refuzul său de a permite debarcarea în Italia a migranților salvați în largul Libiei a redus și mai mult afluxul de migranți: 30.000 de sosiri pe coastele italiene între ianuarie și jumătatea lunii aprilie 2017, 7.500 în aceeași perioadă din 2018 și doar 625 în acest an. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/salvini-prezenta-terorista-in-ambarcatiunile-cu-migranti-a-devenit-o-certitudine-54213.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/salvini-prezenta-terorista-in-ambarcatiunile-cu-migranti-a-devenit-o-certitudine-54213-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv