Astăzi, cu ocazia a 139 de ani de la înființare, Banca Națională a României deschide porțile pentru public, potrivit unui anunț oficial al BNR.

Astăzi, cu ocazia a 139 de ani de la înființare, Banca Națională a României deschide porțile pentru public, potrivit unui anunț oficial al BNR.

Astfel, între orele 11.00-19.00, BNR organizează „Ziua porților deschise” și deschide Palatul Vechi din București, precum și sucursalele regionale și agenții ale BNR din teritoriu.

Cei interesați vor avea acces în Palatul Vechi al Băncii Naționale, situat în Centrul Vechi din București, cu intrare din Str. Lipscani, nr. 25. Publicul larg va putea explora Sala Consiliului de Administrație și vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecția numismatică și expozițiile: „Istoria leului”, „Banca Națională a României și Marea Unire”, „Istoria bancnotei românești” și „TezAur”, potrivit informațiilor BNR.

Publicul larg va avea acces, în egală măsură, la informații referitoare la istoria, arhitectura și identitatea Bănci Naționale a României și va primi un set de materiale cu imagini și informații succinte despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, despre Palatul Vechi al BNR și istoria monedei naționale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/isarescu-deschide-astazi-portile-bnr-catre-public-oricine-poate-sa-vada-tezaurul-si-aurul-de-la-bnr-si-celebra-sala-care-este-aproape-intacta-de-peste-100-de-ani-54214.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/isarescu-deschide-astazi-portile-bnr-catre-public-oricine-poate-sa-vada-tezaurul-si-aurul-de-la-bnr-si-celebra-sala-care-este-aproape-intacta-de-peste-100-de-ani-54214-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv