Conducerea fabricii Electrolux din Satu Mare a prezentat, marți, o nouă ofertă salarială angajaților aflați în grevă de șapte săptămâni, aceasta vizând o creștere salarială de aproximativ 12,7% și un bonus anual de prezență în valoare de 200 de lei, reiese dintr-un comunicat de presă al echipei de management Electrolux România, transmis AGERPRES.

“Negocierile cu liderii de sindicat și agrearea unui acord comun au reprezentat de la bun început o prioritate pentru noi, și dorim să le mulțumim pe această cale pentru că au acceptat invitația noastră de a avea o discuție constructivă despre viitorul angajaților Electrolux. Suntem conștienți de faptul că situația în care ne aflăm are un impact negativ asupra bunăstării angajaților Electrolux, de aceea, am prezentat astăzi, liderilor sindicali, o nouă propunere financiară: un contract încheiat pe o perioadă de doi ani de zile, ce cuprinde o creștere de aproximativ 12,7% raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție, aplicată pentru fiecare an contractual. Astfel, pentru întreaga perioadă de doi ani de zile, creșterea totală raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție ar fi de 25%. Noua noastră ofertă financiară include o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență în valoare de 200 de lei, pentru fiecare an. Comparativ cu oferta noastră inițială, ce prevedea o creștere totală de 11% raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție, pe o perioadă de un an, considerăm că noua noastră ofertă este una substanțială și că acest pachet salarial este foarte atractiv, ținând cont de nivelul salarial de pe piața locală”, precizează managementul companiei.

Potrivit sursei citate, în urma prezentării acestei oferte, liderii sindicali au comunicat conducerii companiei faptul că vor reveni cu un răspuns în cursul zilei de miercuri, 17 aprilie.

“Dorim să subliniem cât de important este să ajungem împreună la un acord final, cu atât mai mult cu cât, considerăm că oferta noastră este în interesul tuturor angajaților din fabrică, facilitând, în același timp, desfășurarea operațiunilor fabricii”, se arată în comunicatul citat.

Peste 400 de muncitori de la fabrica de mașini de gătit Electrolux din Satu Mare au început, luni, cea de-a șaptea săptămână de grevă, liderul sindicatului Samus, Sorin Faur, spunând că așteaptă o “decizie înțeleaptă” din partea confederației Cartel Alfa, reunită al Predeal.

Greva de la Electrolux a început în data de 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliștilor, muncitorii cer o creștere salarială de 350 de lei, adică 2 lei pe oră. Circa 250 dintre aceștia au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), reclamând că nu au primit tichetele de masă pe luna anterioară.

În total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de contractul colectiv de muncă.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/electrolux-romania-propune-grevistilor-de-la-fabrica-din-satu-mare-o-crestere-salariala-de-12-7-54211.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/electrolux-romania-propune-grevistilor-de-la-fabrica-din-satu-mare-o-crestere-salariala-de-12-7-54211-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv