Un exemplar rar de dragon de Komodo care a împlinit opt ani, luni, în aceeași zi în care a debutat al optulea și ultim sezon din seria ”Game of Thrones”, a fost sărbătorit în cadrul parcului zoologic Australian Reptile Park, relatează Xinhua.

Animalul a primit numele unuia dintre personajele principale din ”Game of Thrones”, Daenerys, supranumită ”Mama dragonilor”.

Pentru a profita la maximum de amuzanta coincidență, îngrijitorii parcului de reptile au organizat o petrecere specială pentru Daenerys, cu decorațiuni tematice, cadouri și gustări apetisante.

”În ciuda aspectului ei draconic, Daenerys este o dulceață!”, a asigurat Daniel Rumsey, directorului departamentului reptile din cadrul Australian Reptile Park.

”O plimbăm în fiecare zi și iubește atenția pe care o primește din partea vizitatorilor noștri. A fost minunat să o vedem bucurându-se de cadouri și căutând recompensele gustoase cu carne dinăuntru”, a adăugat el.

”În cadrul surprizei de aniversare, i-am prezentat reginei noastre Daenerys și o coroană”, a adăugat Rumsey.

Deși evenimentul a fost unul degajat, Rumsey speră că atenția acordată animalului va ajuta la creșterea nivelului de conștientizare cu privire la situația celei mai mari șopârle din lume, a cărei populație scade drastic.

Dragonii de Komodo trăiesc pe insula cu același nume din Indonezia și se estimează că în prezent mai există doar 3.000-5.000 de exemplare în sălbăticie.

Această specie este clasificată “vulnerabilă” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii și, potrivit lui Rumsey, “încălcarea teritoriului de către om, braconajul, dezastrele naturale și scăderea numărului de femele fertile” sunt principalii factori care au condus la scăderea populației de dragoni de Komodo. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/un-exemplar-rar-de-dragon-de-komodo-aniversat-odata-cu-debutul-ultimului-sezon-din-seria-game-of-thrones-54194.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/un-exemplar-rar-de-dragon-de-komodo-aniversat-odata-cu-debutul-ultimului-sezon-din-seria-game-of-thrones-54194-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv