Un bărbat de 34 de ani, din municipiul Dorohoi, care a fost reținut de polițiști, după ce a fost prins în flagrant în timp ce transporta cu o autoutilitară aproximativ 10.000 de pachete de țigări de contrabandă, a fost arestat preventiv, în baza unui mandat emis duminică de Judecătoria Botoșani, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Bărbatul a primit un mandat de arestare pentru 30 de zile pentru “săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006”.

Potrivit polițiștilor, bărbatul conducea o autoutilitară pe o stradă din municipiul Botoșani, însă nu a oprit la semnalele unor polițiști. După ce a fost urmărită în trafic, mașina a fost interceptată pe Bulevardul George Enescu. Imediat după ce a oprit, șoferul, dar și un pasager de pe scaunul din dreapta au fugit. Polițiștii au reușit prinderea unuia dintre ei, fiind în căutarea celui de-al doilea.

“Conducătorul auto nu a respectat semnalele regulamentare de oprire efectuate de polițiști, organele de ordine procedând la urmărirea acestuia în trafic, fiind interceptat pe Bulevardul George Enescu. Întrucât la observarea polițiștilor ocupanții au părăsit în fugă locul faptei, colegii din cadrul Biroului de Ordine Publică au pornit în urmărirea lor și au reușit prinderea unuia dintre ei. Acesta a fost condus la sediul Poliției Municipiului Botoșani pentru audieri. De asemenea, autovehiculul respectiv a fost ridicat de polițiști în vederea continuării cercetărilor, în interiorul acestuia fiind identificate mai multe colete susceptibile a conține țigarete provenite din activități de contrabandă”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Maria Carp.

Asupra bărbatului reținut a fost găsită și o sumă de aproximativ 10.000 de euro. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/un-barbat-care-transporta-cu-o-autoutilitara-10-000-de-pachete-de-tigari-de-contrabanda-arestat-preventiv-54195.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/un-barbat-care-transporta-cu-o-autoutilitara-10-000-de-pachete-de-tigari-de-contrabanda-arestat-preventiv-54195-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv