Președintele Klaus Iohannis își va lansa miercuri volumul “EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, evenimentul urmând să aibă loc la Teatrul Național “I.L. Caragiale” din București, Sala Studio, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Cartea a fost publicată de Editura Curtea Veche Publishing.

Potrivit unui comunicat al editurii, volumul este un “ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent și ce anume implică pentru România apartenența la proiectul comunitar”.

“Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori și teme politice relevante pentru constructul european. Intenția mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicații concise și răspunsuri la întrebări esențiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetățeni și care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparține spațiului comunitar și se încheie cu modul în care ne proiectăm prezența în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetățeni despre modul de funcționare a mecanismelor politice și despre marile teme care solicită, astăzi, atenția lumii întregi”, spune Klaus Iohannis în introducerea cărții, potrivit editurii.

Volumul, care este cea de-a treia carte scrisă de Iohannis, poate fi rezervat cu autograf pe curteaveche.ro până marți și costă 59 lei. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/presedintele-iohannis-lanseaza-miercuri-cartea-eu-ro-un-dialog-deschis-despre-europa-54200.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/presedintele-iohannis-lanseaza-miercuri-cartea-eu-ro-un-dialog-deschis-despre-europa-54200-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv