Cel mai recent film cu supereroi, ”Shazam!”, s-a menținut pe primul loc în box-office-ul nord-american în acest weekend fără premiere notabile, conform cifrelor provizorii date publicității duminică seara de compania de specialitate Exhibitor Relations, citate luni de AFP.

Producția cinematografică din universul D.C. Comics spune povestea unui adolescent abandonat, plasat în grija unei familii adoptive care se transformă în supererou și își explorează noile puteri. Filmul a obținut încasări de 25,1 milioane de dolari de vineri până duminică.

Recunoscut de critici pentru umorul său răcoritor, care vine în contrast cu producțiile clasice ale genului, dar și pentru modestia sa, lungmetrajul a realizat venituri de 94,9 milioane de dolari în două săptămâni, un succes care i-a inspirat deja pe producătorii săi să înceapă lucrul la a doua parte.

”Shazam!” s-a distanțat cu ușurință de celelalte două filme importante lansate săptămâna trecută, în special comedia ”Little”, ce reia varianta clasică a schimbării suferite de personajul principal, în acest caz o femeie de afaceri care se trezește în corpul unei adolescente.

  Producția devansează filmul ”Hellboy”, a treia parte a aventurilor colosului cu un braț de piatră care vrea să salveze lumea și să se lupte, printre altele, cu giganții.

Crucificat de critici, “Hellboy” a dezamăgit în primele trei zile de prezență în sălile de cinematograf, obținând doar 12 milioane de dolari la box-office-ul nord-american.

Pe poziția a patra în clasamentul încasărilor se află filmul horror ”Pet Sematary”, adaptare a unui roman de Stephen King, care a atins pragul de 10 milioane de dolari în weekend și a obținut în total 41,1 milioane în zece zile.

O altă dezamăgire, “Dumbo” de Tim Burton, continuă să cadă în box-office, obținând în trei zile doar 9,2 milioane de dolari în Statele Unite și Canada. Această reinterpretare a desenului animat lansat în 1941 a obținut în total 89,9 milioane de dolari în trei săptămâni, mai puțin decât “Shazam!” în două săptămâni, departe de bugetul său, estimat de mai multe media americane la 170 milioane dolari. Filmul este salvat de succesul pe care îl are în străinătate, unde a înregistrat deja venituri de 177 milioane de dolari, potrivit Exhibitor Relations.

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele producții cinematografice:

6 – ”Captain Marvel”: 8,6 milioane de dolari și 386,5 milioane de dolari în șase săptămâni

7 – ”Us”: 6,9 milioane de dolari și 163,5 milioane de dolari în patru săptămâni

8 – ”After”: după primul weekend a obținut 6,2 milioane de dolari la box-office-ul nord-american

9 – ”Missing Link”: proaspăt lansat, filmul de animație al scenaristului ”Kubo and the Two Strings”, Chris Butler, bine primit de critici, a obținut 5,8 milioane de dolari

10 – ”The Best of Enemies”: 2 milioane de dolari (8,1 în două săptămâni). 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/filmul-shazam-se-mentine-pe-primul-loc-in-box-office-ul-nord-american-54196.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/filmul-shazam-se-mentine-pe-primul-loc-in-box-office-ul-nord-american-54196-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv