Un nou tratament revoluționar pentru boli renale aduce o speranță uriașă ”sutelor de milioane de persoane din întreaga lume care suferă de diabet”, relatează luni Xinhua.

Potrivit rezultatelor unui test clinic de referință, efectuat de Institutul George pentru Sănătate Globală din Sydney, Australia, o substanță medicamentoasă a redus cu 33% riscul de insuficiență renală, cu 30% pe cel de insuficiență cardiacă și a diminuat cu 20% posibilitatea de apariție a unor evenimente cardiovasculare.

Concepută pentru scăderea nivelurilor de glucoză, substanța activă canagliflozină a fost testată în cadrul unui studiu clinic realizat pe un număr de peste 4.000 de persoane din 34 de țări.

Autorul principal al cercetării, profesor Vlado Perkovic de la Institutul George pentru Sănătate Globală, a subliniat urgența conceperii unui nou tratament pentru boala renală în contextul în care ratele diabetului au crescut vertiginios în toată lumea.

”Diabetul este cauza principală a insuficienței renale la nivel mondial, însă timp de aproape două decenii nu au apărut tratamente noi pentru protejarea funcției renale”, a declarat specialistul.

”Acest rezultat obținut în urma testului clinic reprezintă o reușită medicală majoră deoarece persoanele cu diabet și boală renală au un risc extrem de ridicat de insuficiență renală, atac de cord, accident vascular cerebral și deces”, a notat Perkovic.

”Acum avem la dispoziție o modalitate foarte eficientă pentru reducerea acestui risc prin administrarea zilnică a unei pastile”, a adăugat cercetătorul.

În contextul în care această substanță medicamentoasă poate fi rapid disponibilă în toată lumea, coautoarea studiului, Meg Jardine, consideră că pentru cele cinci milioane de persoane la nivel mondial care, potrivit estimărilor, s-ar confrunta cu insuficiență renală până în 2035, dar și pentru alte sute de milioane care suferă de diabet, ”această descoperire este una majoră”.

”Am demonstrat nu doar că acest medicament scade riscul de insuficiență renală în cazul persoanelor cu diabet, ci și faptul că el protejează de afecțiuni cardiace, insuficiență cardiacă și de alte complicații cardiovasculare”, a declarat ea.

”Totodată, este important de precizat că medicamentul îi ajută pe cei care au deja funcția renală redusă și, prin urmare, prezintă un risc deosebit de ridicat”, a adăugat Jardine.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/descoperre-fascinanta-in-domeniul-medicinei-54198.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/descoperre-fascinanta-in-domeniul-medicinei-54198-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv