Rusia se pregătește de un război la scară largă în Europa, concentrând în ultimii ani la frontiera estică a NATO unități de atac, a avertizat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (SNBO), Oleksander Turcinov, exprimând temerea că Ucraina va fi primul avanpost pe care va încerca să-l cucerească Rusia în cazul unei ofensive la scară largă pe continentul european, informează vineri agențiile de presă Interfax-Ukraina și Ukrinform.

‘Cel mai mare pericol constă în faptul că Rusia nu se oprește la teritoriile deja ocupate. Vedem cum în ultimii ani se dezvoltă foarte rapid infrastructura militară rusă de-a lungul graniței cu Ucraina’, a afirmat înaltul responsabil ucrainean, vorbind joi în deschiderea unui forum de securitate la Kiev, care își va încheia lucrările vineri.

Potrivit lui Turcinov, în partea de est a Ucrainei este amplasată Armata a 8-a din cadrul Districtului militar Sud al Federației Ruse, în nord – Armata a 20-a ‘de gardă’ rusă din cadrul Districtului militar Vest. Rusia ține în rezervă Armata 1 de tancuri, precum și armatele a 49-a și a 58-a combinate.

‘Pentru a-și asigura ofensiva, în pregătire – subliniez, pe care o pregătește (în prezent) Federația Rusă – Moscova va recurge la armatele 6 și 4 din cadrul Forțelor aeriano-spațiale militare ruse: rușii au amplasat opt brigăzi de rachete de-a lungul frontierei cu Ucraina’, a declarat Oleksander Turcinov, citat de portalul informațional Liga, adăugând că ‘pentru o ofensivă într-un posibil teatru de război în Ucraina, Rusia pregătește patru divizii și cinci brigăzi de forțe aeropurtate, plus cinci brigăzi și un regiment de infanterie marină’.

Același oficial ucrainean a declarat în cadrul forumului de la Kiev că chiar și aceste resurse sunt considerate insuficiente de Rusia, având în vedere că în Districtul militar Sud a început formarea a șase divizii suplimentare de cazaci.

În cazul unei astfel de evoluții, Turcinov a mai spus că Rusia va utiliza Flota sa din Marea Neagră, Flotila din Marea Caspică și Corpul 22 armată din Crimeea anexată.

‘Rusia nu numai că investește resurse de miliarde în dezvoltarea infrastructurii sale militare, ea se pregătește de acțiuni militare de anvergură, de un război continental la scară largă în Europa’, a subliniat secretarul SNBO, insistând că Ucraina va fi primul avanpost pe care rușii vor încerca să-l cucerească.

‘Pentru a înțelege pericolul cu care se confruntă zilnic țara noastră: sistemele de rachete rusești concentrate la frontiera cu Ucraina pot lansa simultan 364 de rachete; o putere de atac colosală’, a afirmat Oleksandr Turcinov, citat de Liga.

‘Rusia este cea care duce de cinci ani un război împotriva Ucrainei: anexarea Crimeii, ocuparea unei părți din Donbas. Din păcate, nu este zi în care mașina de război rusă să nu efectueze operațiuni militare, provocări militare pe teritoriul statului nostru. Practic, în fiecare zi avem morți și răniți în cadrul forțelor armate ucrainene’ care luptă împotriva rebelilor separatiști în Donbas (est), a spus el, conform Ukrinform.

Forumul de securitate de două zile desfășurat joi și vineri la Kiev are tema ‘Alegerea strategică a Ucrainei și a Occidentului’. La lucrările acestuia participă circa 1.000 de delegați din peste 20 de țări, conform agențiilor de presă ucrainene.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/rusia-s-ar-pregati-de-un-razboi-continental-la-scara-larga-declara-un-inalt-responsabil-ucrainean-la-un-forum-de-securitate-la-kiev-54184.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/rusia-s-ar-pregati-de-un-razboi-continental-la-scara-larga-declara-un-inalt-responsabil-ucrainean-la-un-forum-de-securitate-la-kiev-54184-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv