Franța va bloca formalizarea deciziei Uniunii Europene de a lansa negocieri comerciale cu Statele Unite din cauza amenințărilor președintelui Donald Trump, afirmă un oficial de la Palatul Elysée citat de site-ul agenției Reuters.

“Franța nu vrea război comercial sau tensiuni cu Statele Unite. Dar nu intenționăm să recompensăm Statele Unite în actualul context”, a declarat un funcționar prezidențial francez sub protecția anonimatului, denunțând decizia lui Donald Trump de retragere a SUA din Acordul climatic Paris și amenințările președintelui american cu introducerea a tarife vamale.

“Nu am crezut niciodată în ideea de a arăta slăbiciune pentru a intra în grațiile președintelui Donald Trump, astfel că ideea de a ne îmbunătăți situația prin concesii făcute sub presiune nu este una bună”, a subliniat oficialul francez.

Țările Uniunii Europene au convenit, joi, să inițieze oficial negocieri comerciale cu Statele Unite, în contextul tensiunilor bilaterale, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro. Comisia Europeană, care coordonează politicile comerciale ale Uniunii Europene, a solicitat două mandate de negociere – unul pe tema bunurilor industriale, iar altul privind normele produselor. Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat că ar putea introduce taxe vamale la importurile din Uniunea Europeană. Ambasadorii țărilor UE au ajuns joi la un “acord de principiu” pentru lansarea de negocieri comerciale cu Statele Unite, au declarat oficiali UE citați de site-ul Politico.eu. Mandatele oficiale de negociere urmează să fie adoptate luni.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/razboi-comercial-franta-vrea-sa-blocheze-lansarea-negocierilor-comerciale-ue-sua-din-cauza-atitudinii-lui-donald-trump-54181.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/razboi-comercial-franta-vrea-sa-blocheze-lansarea-negocierilor-comerciale-ue-sua-din-cauza-atitudinii-lui-donald-trump-54181-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv