Prim-ministrul britanic Theresa May a salutat joi arestul fondatorului WikiLeaks, Julien Assange, și a transmis că acest lucru demonstrează că nicio persoană nu se află mai presus de lege, conform Reuters.

 

„Sunt convinsă că toată lumea va saluta vestea că Poliția Metropolitană l-a arestat pe Julian Assange, după aproape șapte ani petrecuți în Ambasada Ecuadorului. Acest lucru ar trebui să demonstreze că în Marea Britanie, nimeni nu se află mai presus de lege”, a declarat May.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost găsit vinovat joi de Curtea de Justiție din Londra de încălcarea termenilor eliberării pe cauțiune în anul 2012, după un ordin de extrădare în Suedia în baza unor acuzații de abuz sexual, riscând 12 luni de închisoare.

Assange a fost arestat joi de autoritățile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii șapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspirație pentru furtul de secrete militare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/premierul-theresa-may-arestarea-lui-julien-assange-arata-ca-nimeni-nu-e-mai-presus-de-lege-54179.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/premierul-theresa-may-arestarea-lui-julien-assange-arata-ca-nimeni-nu-e-mai-presus-de-lege-54179-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv