Cântăreața americană Mariah Carey va fi recompensată cu premiul Icon pentru întreaga carieră la ediția de anul acesta a Billboard Music Awards, pe 1 mai în Las Vegas, SUA, relatează apnews.com.

Organizatorii ceremoniei, postul american de televiziune NBC și compania de producție Dick Clark Productions, au confirmat că artista va susține și un recital în cadrul spectacolului.

Mariah Carey deține recordul pentru cele mai multe cântece clasate pe primul loc în topul Billboard Hot 100. Artista a lansat 18 piese care au atins această performanță, printre acestea numărându-se “Vision of Love”, “Dreamlover”, “Hero”, “Fantasy”, “Honey” și “We Belong Together”.

De asemenea, colaborarea ei cu trupa R&B americană Boys II Men, “One Sweet Day”, este piesa care a petrecut cele mai multe săptămâni în fruntea clasamentului Billboard Hot 100. Aceasta a stat pe primul loc, timp de 16 săptămâni, între decembrie 1995 și martie 1996. Recordul a fost egalat în 2017 de piesa “Despacito”, a cântăreților portoricani Luis Fonsi și Daddy Yankee și a artisului canadian Justin Bieber.

La ceremonia Billboard Music Awards din 2018, premiul Icon Award a fost acordat cântăreței Janet Jackson.

Gala Billboard Music Awards 2019 va avea loc pe 1 mai, la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas.

Mariah Carey este o cântăreață americană cunoscută pentru vocea sa impresionantă, care atinge cinci octave. S-a lansat în 1990, sub îndrumarea lui Tommy Mottola, cu care a fost căsătorită timp de patru ani. Artista, cunoscută pentru piese precum “Without You”, “Hero”, “All I Want For Christmas Is You” și “We Belong Together”, a fost recompensată până în prezent cu cinci premii Grammy, 19 premii World Music, 10 American Music și 14 trofee Billboard Music. Cel mai recent album de studio al cântăreței, “Caution”, a fost lansat pe 16 noiembrie 2018.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/mariah-carey-va-primi-premiul-icon-la-billboard-music-awards-2019-54182.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/mariah-carey-va-primi-premiul-icon-la-billboard-music-awards-2019-54182-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv