Președintele american Donald Trump a declarat marți că nu intenționează să restabilească politica de separare a familiilor de migranți, care a încetat în iunie 2018 ca urmare a tulburărilor pe care le-a provocat, relatează AFP.

“Nu intenționăm să facem acest lucru”, a spus el, subliniind în același timp că această măsură a avut un efect descurajator real. “Când nu aplici această măsură, aceasta atrage mult mai mulți oameni până la frontieră”, a spus el.

“Eu sunt cel care a pus capăt acestei politici”, a spus Trump, afirmând că sistemul a fost pus în aplicare de predecesorul său democrat Barack Obama.

În primăvara anului 2018, transferul a peste 2.300 de minori în adăposturi și imaginile cu copii plângând au provocat un scandal, chiar și în rândurile republicanilor, determinându-l pe Trump să facă un pas înapoi.

Președintele american a cerut încă o dată legi mai stricte privind imigrația și a denunțat ceea ce el numește “obstrucționarea” adversarilor democrați în acest dosar.

“Avem cele mai slabe legi din lume”, a spus președintele american, cu ocazia primirii în Biroul oval a omologului său egiptean, Abdel Fattah al-Sissi. ”Democrații din Congres nu vor să acționeze. Ei doresc frontiere deschise, ceea ce înseamnă că doresc infracționalitate, doresc ca drogurile să se reverse în țara noastră”, a afirmat Trump.

Președintele american, Donald Trump, a anunțat duminică demiterea secretarului pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, care s-a aflat în prima linie pentru a apăra controversata politică de imigrație a liderului de la Casa Albă. Donald Trump a făcut din lupta împotriva imigrației ilegale una din prioritățile președinției sale. El atacă frecvent vulnerabilitățile legislației americane în domeniu și s-a angajat într-o luptă cu Congresul pentru a obține finanțarea unui zid la frontiera sudică. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/trump-afirma-ca-nu-doreste-sa-restabileasca-politica-de-separare-a-familiilor-de-migranti-54164.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/trump-afirma-ca-nu-doreste-sa-restabileasca-politica-de-separare-a-familiilor-de-migranti-54164-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv