Transportatorul american Uber a anunțat marți lansarea la Madrid a primelor sale trotinete electrice cu autoservire din Europa, prin intermediul filialei sale Jump, informează AFP.

“Uber alege Madridul pentru prima lansare în Europa a Jump by Uber, serviciul său de trotinete electrice. Utilizatorii capitalei dispun de azi de o nouă alternativă pentru a se deplasa prin oraș”, a indicat într-un comunicat grupul american.

Compania, care operează deja la Madrid serviciile sale de vehicule cu șofer (VTC), contestate de taximetriști, și cele de livrări de mâncare, pune la dispoziție 566 de trotinete ce pot fi rezervate prin aplicația sa pentru 1 euro și 12 cenți pe minut de utilizare.

Uber a revoluționat mobilitatea urbană cu VTC și prevede în prezent diversificarea ofertei sale, prin punerea la dispoziție de biciclete, trotinete și chiar de transport de marfă, după ce a lansat serviciul de închiriere de trotinete în mai multe orașe din SUA.

În plus față de Uber, 21 de companii au primit autorizație din partea edililor de la Madrid pentru închirierea de trotinete, totalul acestora ajungând la circa 10.000 – cifră pe care municipalitatea nu vrea însă să o depășească.

Mai multe orașe europene au adoptat în ultimele luni măsuri pentru a reglementa utilizarea tot mai mare de trotinete electrice, prezentate de susținătorii lor drept un mijloc de transport ecologic, însă contestate în special pentru că invadează trotuarele.

Copleșită de turismul de masă, Barcelona a interzis complet închirierea de trotinete electrice cu autoservire, în timp ce Parisul a introdus de la începutul lunii aprilie o taxă și o amendă pentru circularea cu acestea pe trotuare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/uber-lanseaza-la-madrid-primele-sale-trotinete-electrice-din-europa-54157.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/uber-lanseaza-la-madrid-primele-sale-trotinete-electrice-din-europa-54157-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv