Premierul britanic Theresa May le va spune liderilor UE că solicită o amânare pentru a continua discuțiile cu principala formațiune de opoziție, Partidul Laburist, pentru a obține aprobarea în parlament a acordului ei de Brexit, a declarat marți purtătorul ei de cuvânt, citat de Reuters.

Theresa May urmează să se întâlnească marți cu cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron, în cadrul unei ofensive înainte de summitul UE în cadrul căruia va afla dacă liderii europeni sunt dispuși să consimtă la o nouă amânare a Brexitului.

“Ea a menționat în scrisoarea către UE faptul că desfășoară discuții transpartinice cu liderul opoziției pentru a încerca să identifice o cale prin care să asigure o majoritate stabilă în parlament. Aceste negocieri sunt în curs de desfășurare (…) Vor avea loc noi discuții astăzi”, le-a declarat reporterilor un purtător de cuvânt.

“Prim-ministrul va putea să facă trimitere la acele discuții, va putea de asemenea să vorbească despre faptul că este în continuare sigură că există o majoritate în parlament în favoarea părăsirii UE de către Marea Britanie în baza unui acord”, a adăugat el.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/theresa-may-va-folosi-negocierile-cu-laburistii-ca-argument-pentru-a-o-obtine-o-noua-amanare-de-la-liderii-ue-54156.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/theresa-may-va-folosi-negocierile-cu-laburistii-ca-argument-pentru-a-o-obtine-o-noua-amanare-de-la-liderii-ue-54156-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv