Casa de licitații Christie’s va scoate la vânzare o tiară creată de celebrul bijutier de la curtea imperială rusă Fabergé, împodobită cu acvamarine și diamante, cu o valoare estimată între 230.000 și 340.000 de dolari, relatează marți Reuters.

Tiara a fost confecționată în anul 1904 pentru a servi drept cadou de nuntă din partea lui Frederic Francisc al IV-lea, Mare Duce de Mecklenburg-Schwerin, pentru mireasa sa, Prințesa Alexandra de Hanovra și Cumberland.

Mama Marelui Duce, o ducesă de origine rusă, împătimită colecționară de ouă Fabergé, l-a încurajat pe fiul său în vârstă de 22 de ani să comande darul de nuntă la atelierul din Sankt Petersburg al celebrului bijutier.

Darul a sosit însă la o lună după căsătorie, din cauza întârzierii provocate de nehotărârea ducelui în privința alegerii pietrelor prețioase, dar și a faptului că schițele lui Fabergé au dispărut, potrivit informațiilor conținute de corespondența de la acea vreme dintre curțile celor două țări.

”Este o tiară absolut minunată, cu nouă acvamarine gradate”, a declarat Max Fawcett, expert în bijuterii în cadrul Christie’s.

”În prezent sunt foarte puține tiare Fabergé în lume, iar când acestea apar la licitație captează întotdeauna atenția”, a adăugat specialistul.

Modelul tiarei prezintă flori de nu-mă-uita, unite prin arce în formă de panglică ce simbolizează dragostea adevărată, întrepătrunse de săgeți ale lui Cupidon.

Tiara urmează să fie scoasă la licitație în Geneva, la data de 19 mai, împreună cu alte obiecte prețioase.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/o-tiara-istorica-realizata-de-celebrul-bijutier-faberge-scoasa-la-licitatie-de-casa-christie-s-54161.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/o-tiara-istorica-realizata-de-celebrul-bijutier-faberge-scoasa-la-licitatie-de-casa-christie-s-54161-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv