Premierul britanic Theresa May și cancelarul german Angela Merkel au căzut de acord marți că Marea Britanie trebuie să plece cu un acord de retragere din Uniunea Europeană, a anunțat Downing Street, într-un comunicat citat de dpa. Surse ale agenției au menționat că Merkel consideră posibilă o amânare a Brexitului până la începutul lui 2020.

May și Merkel au discutat la Berlin timp de o oră și jumătate despre solicitarea Marii Britanii de a amâna Brexitul până la 30 iunie, cu opțiunea scurtării acestui termen în cazul în care șefa guvernului de la Londra reușește să convingă parlamentul britanic să aprobe între timp acordul de Brexit încheiat cu UE.

“Premierul a prezentat măsurile pe care le ia guvernul pentru a încheia cu succes procesul de Brexit și a informat-o pe cancelara Merkel în legătură cu discuțiile care au loc cu opoziția”, se precizează în comunicatul de la Downing Street.

Cele două lidere “au convenit asupra importanței de a asigura o retragere ordonată a Marii Britanii din Uniunea Europeană”, se mai arată în comunicat, care menționează de asemenea că pe agenda convorbirilor de la Berlin s-au mai aflat situația din Yemen și cea din Libia.

După discuțiile de la Berlin, Theresa May a plecat către Paris, pentru a purta o nouă rundă de convorbiri consacrate procesului de Brexit cu președintele francez Emmanuel Macron.

În paralel, surse ale dpa au indicat că, în opinia lui Merkel, este posibilă o amânare a retragerii Marii Britanii din blocul comunitar până la începutul lui 2020.

Angela Merkel a afirmat că summitul special al UE care are loc miercuri se va concentra asupra unei așa-zise “flexibilizări” a datei de retragere, au declarat pentru dpa participanți la o reuniune a grupului parlamentar al Uniunii Creștin Democrate (CDU), partidul cancelarului german.

Merkel a spus că UE se află într-o “situație istorică” și că un Brexit ordonat, adică unul cu acord, este în interesul Germaniei, au adăugat sursele.

Conform acestora, cancelarul german a transmis că pornește de la premisa că legislatorii britanici vor accepta decizia care va fi luată la summitul UE de miercuri.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/may-si-merkel-au-convenit-asupra-importantei-unei-retrageri-ordonate-din-ue-54160.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/may-si-merkel-au-convenit-asupra-importantei-unei-retrageri-ordonate-din-ue-54160-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv