Cornuri tari ca piatra, iaurt în pahare murdare și mere cu coaja încrețită sunt oferite elevilor din școlile din județul Dolj, în cadrul Programul „Cornul, laptele și fructul”. Părinții au postat pe Facebook imagini cu produsele primite de copii, iar autoritățile anunță verificări.

Tatăl unui elev din comuna doljeană Dobrești a filmat și a comentat calitatea produselor primite de copil în cadrul programului „Cornul, laptele și fructul”, apoi a postat imaginile pe Facebook.

Pe imagini se vede cum cornul este tare ca piatra și iaurtul este în pahare foarte murdare.

„Fac o demonstrație pentru programul Cornul și laptele în comuna Drănic. Acesta nu mai este iaurt, curge, paharul este jegos. Cornul de nu pot să-l mănânce copiii de patru ani, la grădiniță “, spune părintele care dă cu produsul de masă arătând cât este de tare.

Managerul școlii a confirmat că au primit cornuri care erau tari și a spus că marfa a fost livrată doar în două zile dintr-o săptămână și că în cursul zilei de luni nu a primit nimic.

„Cornurile au fost foarte tari. Așa au fost aduse. Marfa a fost livrată doar în două zile săptămâna trecută. Am primit marți și joi, cornuri și lapte. Cornurile aveau termen limită în zilele care au fost aduse, adică pe 3 aprilie când le-am și dat și pe 5 aprilie. Marfa a fost livrată la prânz. De exemplu, marți au fost aduse la ora 12.00, dar joi au fost aduse la ora 13.00 când copiii nu mai erau la școală și le-am distribuit produsele vineri. Paharele de iaurt așa au fost aduse, murdare. Astăzi (luni – n.r.) nu am produse să le dau elevilor, pentru că nu am primit nimic”, a declarat Tiberiu Dumitru, managerul Școlii Dobrești.

Și în Craiova au fost părinți de la Școala Gimnzială „Elena Farago”, care au spus că săptămâna trecută copiii au primit cornuri foarte tari.

Mama unui al copil a postat pe Facebook un film în care reclamă că i s-a dat copilului corn care expiră în ziua respectivă, reclamând și mărul care era cu striații și pete pe coajă

„Așa ceva este bătaie de joc. Doamna ministru al Educației, dumneavoastră ați da copilului dumneavoastră așa ceva? Acest măr l-a primit copilul meu azi la școală. <Cornul> pe care l-a primit ieri expiră azi. Nu știu prin ce aranjamente s-au ales firmele care distribuie alimentele în școlile din Craiova, dar nu aveți pic de respect față de acești copii”, a scris mama unui copil din Craiova, pe Facebook.

Au fost și părinți care au spus că nu toți copiii au primit măr.

„Joi au fost aduse mai puține mere. Unii copiii au primit, alții nu”, a spus mama unui copil de la Școala gimnazială „Elena Farago” din Craiova. Reprezentanții școlii au confirmat că joi au primit lăzile cu mere în care erau minusuri față de ce era în deviz.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/situatie-revoltatoare-cornuri-tari-ca-piatra-si-iaurt-in-pahare-murdare-oferite-elevilor-54148.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/situatie-revoltatoare-cornuri-tari-ca-piatra-si-iaurt-in-pahare-murdare-oferite-elevilor-54148-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv