Tanzania intenționează să introducă până în luna iulie măsura de interdicție a producției, importării, vânzării și utilizării pungilor de plastic de unică folosință în vederea combaterii poluării provocate de deșeurile non-biodegradabile, relatează luni Reuters.

Statul est-african este cea mai recentă țară care își ia un angajament oficial pentru eliminarea treptată a obiectelor de plastic de unică folosință non-biodegradabile, calificate de Organizația Națiunilor Unite (ONU) drept una dintre cele mai mari provocări de mediu la nivel mondial.

Dintre cele 9 miliarde de tone de plastic produse în lume, doar 9% au fost reciclate, potrivit estimărilor ONU.

Tanzania se va alătura astfel celor peste 60 de state care au interzis total ori parțial pungile de plastic de unică folosință sau au impus taxe pentru utilizarea lor, printre acestea numărându-se China, Franța, Kenya, Rwanda și Italia.

În luna august 2017, țara vecină Kenya a introdus una dintre cele mai aspre măsuri contra pungilor de plastic introducând pedeapsa de patru ani de închisoare sau amendă în valoare de 40.000 de dolari chiar și pentru utilizarea unui singur astfel de produs.

”Reglementările sunt pregătite de publicare… este posibil ca 1 iulie să marcheze sfârșitul utilizării plasticului în țară”, a declarat luni în fața Parlamentului ministrul Mediului din Tanzania, January Makamba.

Makamba a adăugat că un anunț oficial privind interzicerea pungilor de plastic de unică folosință în Tanzania va fi făcut cel mai probabil mai târziu luna aceasta.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/o-tara-va-interzice-obiectele-din-plastic-de-unica-folosinta-54150.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/o-tara-va-interzice-obiectele-din-plastic-de-unica-folosinta-54150-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv