Donald Trump, președintele Statelor Unite, a ordonat demiterea directorului Serviciului de protecție și pază a demnitarilor Secret Service, Randolph Alles, afirmă surse politice de la Washington citate de CNN.

Donald Trump i-a ordonat șefului interimar al Cancelariei prezidențiale, Mick Mulvaney, să îl demită pe Randolph Alles. Directorul Secret Service este încă în funcție, dar urmează să fie înlocuit, precizează sursele citate.

Randolph Alles a fost informat că va exista o tranziție la conducerea Secret Service și a fost rugat să rămână în funcție până la desemnarea succesorului.

Conform unui oficial care a dorit să păstreze anonimatul, demiterea directorului Secret Service nu are legătură cu evaluarea ordonată după ce o femeie de origine chineză a pătruns ilegal în complexul lui Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida) având asupra sa pașapoarte chineze și un hard-disk virusat.

În urmă cu câteva zile, Donald Trump s-a declarat “foarte mulțumit” de activitatea Secret Service în pofida incidentului din Mar-a-Lago.

Directorul Secret Service este subordonat direct secretarului pentru Securitatea Internă, Kirstjen Nielsen, care a demisionat duminică, pe fondul presiunilor exercitate de președintele Donald Trump.

“Este vorba de o epurare aproape sistematică a cadrelor în a doua agenție de securitate națională ca mărime” din SUA, a declarat un oficial de rang înalt de la Washington sub protecția anonimatului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/donald-trump-a-ordonat-demiterea-directorului-secret-service-54153.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/donald-trump-a-ordonat-demiterea-directorului-secret-service-54153-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv