Ministrul Justiției, Tudorel Toader, precizează, sâmbătă seară, pe Facebook, că o ordonanță de urgență nu poate fi adoptată în lipsa urgenței, reluând post-script-umul potrivit căruia va șterge postarea respectivă în termen de o oră.

“O simpla precizare! In lipsa urgentei, nu poate fi adoptata o Ordonanta de Urgenta !”, a scris, pe Facebook, Tudorel Toader, precizând, ca post-scriptum, că va șterge postarea într-o oră.

Ulterior, ministrul a mai venit cu o precizare. “O simplă… clarificare ! Afirmația din ultima postare este valabilă, după cum, valabilă a fost și afirmația din 2 aprilie. Deosebirea: Astăzi mă refeream la cerința generală pentru adoptarea unei OUG. Pe data de 2 aprilie mă refeream la urgența modificării Cp și a Cpp, în acord cu numeroasele decizii de neconstituționalitate a unora dintre prevederile în vigoare, precum și pentru transpunerea Directivelor privind confiscarea extinsă, respectiv, consolidarea prezumției de nevinovăției ! PS: acest mesaj va fi șters peste 30 de minute !”, a scris Toader.

Întrebat de un internaut de ce șterge mesajele, ministrul Justiției a replicat: “Am mai raspuns la aceasta intrebare: Exista riscul intelegerii mesajului !!!”.

Reacțiavine în condițiile în care președintele PSD Liviu Dragnea l-a avertizat pe Tudorel Toader că nu mai poate continua așa, anunțând de luni bune ordonanțe, dar fără să facă nimic. “Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Să înceteze cu atitudinea. Intenția era să intre în dezbatere din ianuarie și să discutăm 3 luni și a tot anunțat că va da ordonanțe. Și nu le-a dat și cred că nu are intenția să le dea. Să termine cu asta. Parlamentul începuse finalizarea după decizia CCR, a fost greșeala PSD că a crezut că vor da unii aceste coduri prin ordonanțe”, a declarat vineri Liviu Dragnea, la Călărași.

Liderul PSD a mai spus că decizia este la premier. “Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilință. În ceea ce privește codurile, Parlamentul să își urmeze cursul. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Guvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare.Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”.

Întrebat dacă vrea ca Toader să plece, Dragnea a răspuns: “Nu mă interesează (…) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite (…) . Aici doamna premier trebuie să ia o decizie. Vrea să îl mențină, vrea să nu îl mențină, e apanajul ei”.

Liderul PSD a mai spus că sunt zeci de acte normative întârzitate de ministrul Justiției.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/ministrul-justitiei-in-lipsa-urgentei-nu-poate-fi-adoptata-o-ordonanta-de-urgenta-54137.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/ministrul-justitiei-in-lipsa-urgentei-nu-poate-fi-adoptata-o-ordonanta-de-urgenta-54137-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv