Charlie Rowley, bărbatul care intrat în contact cu substanța neurotoxică Noviciok în iunie 2018, a declarat că încă este de părere că Rusia este responsabilă pentru atacul neurotoxic și pentru moartea partenerei sale, Dawn Sturgess, relatează site-ul cotidianului The Guardian și agenția Reuters.

Potrivit acestuia, ambasadorul rus i-ar fi transmis că Moscova nu poate fi vinovată, deoarece agentul Noviciok făcut de ea “i-ar fi ucis pe toți”.

“Nu am primit niciun răspuns concret. Am primit doar propagandă rusă. Ambasadorul continua să spună că substanța sigur nu este agentul noviciok făcut de ei, pentru că dacă ar fi fost ar fi murit toată lumea”

Ambasada a informat printr-un comunicat că Moscova vrea în continuare o anchetă transparentă a incidentului din 4 martie 2018, produs în orașul britanic Salisbury.

La 30 iunie, Charlie Rowley și Dawn Sturgress au fost expuși aceluiași agent neurotoxice într-o casă din Amesbury (Whiltshire). Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit la data de 8 iulie.

La începutul lunii septembrie, procurorii britanici au acuzat doi cetățeni ruși, Alexander Petrov și Ruslan Boșirov, de atacul neurotoxic comis în luna martie în orașul Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/britanicul-care-a-fost-intoxicat-cu-noviciok-in-luna-iunie-a-carui-partenera-a-murit-ulterior-considera-ca-rusia-este-responsabila-54143.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/britanicul-care-a-fost-intoxicat-cu-noviciok-in-luna-iunie-a-carui-partenera-a-murit-ulterior-considera-ca-rusia-este-responsabila-54143-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv