Președintele Klaus Iohannis condamnă acțiunile și manifestările antisemite care incită la ură și violență împotriva evreilor și a cerut vineri autorităților competente să-i identifice și sancționeze pe cei care comit astfel de fapte.

“Președintele României, Klaus Iohannis, își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că în ultima perioadă, la nivel național, au fost semnalate o serie de acțiuni și manifestări provocatoare cu caracter antisemit, care aduc atingere securității cetățenilor români și patrimoniului cultural, precum și valorilor și principiilor asumate de statul român. Președintele României solicită autorităților competente să acționeze cu fermitate în vederea soluționării acestor cazuri de încălcare a legislației în domeniu, prin identificarea și sancționarea celor care se fac vinovați de acțiuni și manifestări antisemite”, arată un comunicat emis, vineri, de Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis condamnă acțiunile și manifestările anitsemite care “incită la ură și violență împotriva evreilor”.

“Președintele României condamnă aceste acțiuni și manifestări antisemite care incită la ură și violență împotriva evreilor și rămâne un suținător ferm al valorilor europene. Toleranța, respectul față de drepturile omului, solidaritatea, onorarea victimelor Holocaustului, atașamentul față de principiile democratice și ale statului de drept reprezintă soluțiile eficiente pentru contracararea valului de antisemitism și revizionism care amenință Europa. Președintele Klaus Iohannis reamintește, totodată, că România acordă o importanță deosebită apărării acestor valori, obiectiv care face parte din prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, conform sursei citate.

 AdvertisementTotodată, șeful statului consideră că asigurarea securității tuturor cetățenilor români și protejarea patrimoniului cultural național reprezintă “fundamente ale păcii sociale”.

Peste 70 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huși, județul Vaslui, au fost vandalizate, reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic solicitând miercuri autorităților române să ia toate măsurile pentru a-i pedepsi pe cei vinovați.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/iohannis-cere-sanctionarea-actiunilor-antisemite-din-ultima-perioada-54120.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/iohannis-cere-sanctionarea-actiunilor-antisemite-din-ultima-perioada-54120-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv