Avionul Boeing 737 Max prăbușit în Etiopia, în urma căruia au murit 157 de persoane luna trecută, a avut un senzor deteriorat la decolare de un obiect străin sau o pasăre, relatează ABC News.

Senzorul deteriorat a declanșat date incorecte și a determinat piloții să oprească software-ul sistemului automat, cunoscut sub numele de MCAS. Totuși, sistemul s-ar fi declanșat singur, astfel împingând avionul în jos, declară surse implicat în investigație au declarat pentru ABC News.

Piloții ar fi încercat să ridice manual avionul, dar nu au reușit să recapete controlul, în cele din urmă rezultând în prăbușirea aeronavei.

Nu a fost clar inițial dacă echipajul a repornit în mod intenționat sistemul MCAS, care a fost proiectat să împingă nasul lui avionului 737 MAX în jos în cazul în care avionul intră în picaj. Sistemul  este suspectat de producerea celor două accidente recente ale avioanelor Boeing 737 Max 8.

O persoană cu cunoștințe despre aeronavă a spus că sistemul nu se poate reactiva, decât dacă este solicitat de piloți. O posibilitate este ca echipajul să fi reactivat MCAS în încercarea de a reduce forțele pe coloana de comandă sau pentru că nu au reușit să reducă picajul avionului în mod manual.

Boeing a avertizat împotriva speculațiilor înainte de un raport preliminar, în timp ce anchetatorii etiopieni nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Software-ul sistemului automat al companiei Boeing se află în centrul anchetelor cu privire la prăbușirea aeronavei Ethiopian Airlines de luna trecută și a unui accident al companiei Lion Air, petrecut în Indonezia în luna octombrie.

Echipajul aeronavei Ethiopian Airlines a urmat procedurile recomandate înaintea prăbușirii

Piloții aeronavei Boeing 737 MAX prăbușită în Etiopia au urmat procedurile recomandate de compania Boeing, conform primului raport oficial emis de autorități în urma accidentului aerian în urma căruia au murit 157 de persoane, relatează BBC.

În pofida eforturilor depuse, piloții „nu au fost capabili să controleze aeronava”, a declarat Dagmawit Moges, ministrul Transporturilor din Etiopia.

Zborul ET302 s-a prăbușit la șase minute de la decolarea de pe aeroportul din Addis Ababa.

„Echipajul a făcut în mod repetat toate procedurile puse la dispoziție de producător, dar nu au fost capabili să controleze aeronava”, a declarat Moges în cadrul unei conferințe în Addis Ababa.

Într-un comunicat emis de Ethiopian Airlines, directorul executiv Tewolde Gebre Mariam a transmis că este „foarte mândru de nivelul ridicat de profesionalism al piloților”.

„Este păcat că nu au reușit să redreseze aeronava din picaj”, se menționează în comunicat.

Dezastrul aviatic petrecut în Etiopia este al doilea incident din ultimele patru luni în care este implicată o astfel de aeronavă. În octombrie 2018, un avion al companiei Lion Air s-a prăbușit în mare, în apropierea capitalei indoneziene Jakarta. La bord se aflau 189 de persoane și nu a existat niciun supraviețuitor.

Compania Boeing a anunțat pe 13 martie suspendarea zborurilor avioanelor 737 Max în întreaga lume, după deciziile similare luate de Uniunea Europeană și Statele Unite.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/prabusirea-avionului-ethiopian-airlines-a-fost-identificata-una-dintre-posibilele-cauze-ale-dezastrului-aviatic-pilotii-exonerati-de-acuzatii-au-urmat-procedurile-recomandate-54100.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/prabusirea-avionului-ethiopian-airlines-a-fost-identificata-una-dintre-posibilele-cauze-ale-dezastrului-aviatic-pilotii-exonerati-de-acuzatii-au-urmat-procedurile-recomandate-54100-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv