Miniștrii de Externe ai statelor membre NATO au adoptat, cu ocazia reuniunii aniversare de la Washington, un set de măsuri pentru intensificarea securității în regiunea Mării Negre, anunță Alianța Nord-Atlantică.

“În cursul reuniunii de la Washington, miniștrii de Externe din statele NATO au convenit asupra unui set de măsuri pentru îmbunătățirea vigilenței situaționale a Alianței Nord-Atlantice în regiunea Mării Negre și pentru susținerea partenerilor Georgia și Ucraina”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul organizației.

Miniștrii de Externe ai națiunilor din cadrul NATO au reiterat apelul adresat Rusiei în sensul eliberării militarilor ucraineni capturați în incidentul produs în apropierea Mării Azov.

De asemenea, Alianța Nord-Atlantică a cerut Rusiei să revină la respectarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF). “Noi vom avea un răspuns moderat și coordonat și nu intenționăm să instalăm sisteme terestre de rachete nucleare în Europa. NATO va continua să mențină mijloace credibile și eficiente pentru descurajare și apărare”, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/alianta-nord-atlantica-va-intensifica-masurile-de-securitate-in-zona-marii-negre-54113.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/alianta-nord-atlantica-va-intensifica-masurile-de-securitate-in-zona-marii-negre-54113-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv