Copiii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi ar fi primit case în valoare de milioane de dolari în Arabia Saudită și sume lunare de bani drept compensație pentru asasinarea tatălui lor, potrivit unui raport al Washington Post, care citează oficiali saudiți și apropiați ai familiei Khashoggi.

Cei doi fii și cele două fice ale lui Khashoggi ar putea primi sume și mai mari de bani, de ordinul zecilor de milioane de dolari pentru fiecare, ca parte a unor negocieri care ar urma să aibă loc după finalizarea procesului celor acuzați de moartea jurnalistului, potrivit unor oficiali care au preferat să rămână anonimi. Procesul ar urma să se încheie peste câteva luni.

Tranzacțiile sunt parte a unui efort al Arabiei Saudite de a ajunge la o înțelegere cu membrii familiei Khashoggi în cazul uciderii jurnalistului de către ofițeri saudiți acum șase luni în incinta consulatului Arabiei Saudite la Istanbul. În acest context, Washington Post notează că fiii acestuia nu au transmis critici dure la adresa regimului saudit, cu toate că asasinarea tatălui lor a provocat indignare la nivel mondial și valuri de critici la adresa prințului moștenitor Mohammed bin Salman.

Recompensele ar fi, potrivit unui fost oficial, o recunoaștere de către autoritățile saudite a faptului că „s-a comis o mare nedreptate” în acest caz.

 

Ca parte a unui acord preliminar, copiii lui Khashoggi ar fi primit câte o casă în Jeddah, în valoare de 4 milioane de dolari fiecare.

Potrivit unor apropiați ai familiei, Salah Khashoggi, bancher în Jeddah, care și-a reprezentat și frații în discuțiile cu autoritățile, este singurul dintre cei patru copii ai jurnalistului care va continua să locuiască în Arabia Saudită. Ceilalți trei locuiesc în Statele Unite și intenționează să vândă casele pe care le-au primit de la autorități.

Cele două fiice ale jurnalistului, Noha Khashoggi și Razan Jamal Khashoggi, au publicat un material în Washington Post anul trecut despre schimbările pe care tatăl lor le-ar fi dorit în societatea saudită, însă nu au acuzat direct vreun oficial al Arabiei Saudite pentru moartea acestuia.

Khashoggi, jurnalist al Washington Post și critic al autorităților saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relațiilor dintre Statele Unite și Arabia Saudită. Mai mulți membri ai Congresului l-au acuzat pe prințul Mohammed bin Salman că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autoritățile saudite au negat orice implicare a prințului moștenitor în acest caz și au anunțat că 11 suspecți au fost reținuți și puși sub acuzare în dosarul morții jurnalistului.

 

rootstireaActualitate/Esential
Copiii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi ar fi primit case în valoare de milioane de dolari în Arabia Saudită și sume lunare de bani drept compensație pentru asasinarea tatălui lor, potrivit unui raport al Washington Post, care citează oficiali saudiți și apropiați ai familiei Khashoggi. Cei doi fii și cele două...

Preluat de la romania ntv