Un celebru rocker mexican, Armando Vega Gil, care fusese acuzat pe Twitter de hărțuirea sexuală a unei adolescente de 13 ani, a fost găsit mort luni după ce probabil s-a sinucis, au declarat procurorii din Ciudad de Mexico, citați de AFP.

Armando Vega Gil, în vârstă de 64 de ani, a fost compozitorul și basistul trupei de rock “Botellita de Jerez”, creată în anii ’80.

Corpul artistului a fost găsit la domiciliul său din centrul Mexicului, potrivit procuraturii. Cu puțin timp înainte, muzicianul a postat pe Twitter un comunicat în care și-a susținut nevinovăția și anunțat intenția de a-și pune capăt vieții.

În mesaj, artistul povestește că a fost ținta unor acuzații anonime apărute pe Twitter sub hashtagul #MeTooMusicosMexicanos.

“O fată m-a acuzat de agresiune și hărțuire. Povestește că s-a întâmplat când avea 13 ani, ceea ce face totul serios, foarte grav. Ei bine, afirm categoric, această acuzație este falsă”, susține Armando Vega Gil.

“Viața mea s-a oprit, nu există nici o cale de ieșire. Știu că pe rețelele de socializare nu am cum să mă apăr, totul va fi folosit împotriva mea”, a continuat el.

“Moartea mea nu este o recunoaștere a vinovăției. Dimpotrivă, este o declarație radicală de nevinovăție”, s-a justificat muzicianul, adăugând că nu poate suporta gândul că fiul său, în vârstă de 8 ani, va suferi din cauza acuzațiilor care-l vizează pe el.

“Mai bine un sfârșit teribil decât o teroare nesfârșită”, a conchis basistul.

Potrivit presei mexicane, contul de Twitter @MeTooMusicaMx, care susține că face publice mărturii ale victimelor agresiunilor sexuale în comunitatea muzicală din Mexic, a publicat recent un text anonim în care o femeie susține că a fost hărțuită de Armando Vega Gil în urmă cu zece ani, când avea 13 ani.

Femeia a povestit că a muzicianul, pe care l-a întâlnit întâmplător într-o piață, a făcut-o să vină de două ori la el acasă, unde i-a făcut fotografii, apoi comentarii cu caracter sexual.

Contul de Twitter respectiv era încă activ în dimineața zilei de marți, însă mărturia în cauză nu mai era vizibilă.

Armando Vega Gil a fost în 1983 unul dintre fondatorii grupului “Botellita de Jerez”, care a îmbinat rock-ul cu ritmurile tradiționale mexicane. De asemenea, el a publicat circa 20 de cărți, în special destinate copiilor.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/un-celebru-artist-s-a-sinucis-in-urma-unei-acuzatii-de-hartuire-sexuala-54076.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/un-celebru-artist-s-a-sinucis-in-urma-unei-acuzatii-de-hartuire-sexuala-54076-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv