La finele lunii martie o tragedie s-a petrecut într-o comună din județul Vâlcea. În urma unui accident, în care o mașină s-a făcut praf într-un cap de pod, au murit pe loc un copil de numai 4 ani și un tânăr de 19 ani. Un alt pasager a decedat și el câteva zile mai târziu, iar între timp, polițiștii au descoperit și cauzele care au dus la producerea teribilului incident rutier.

Pe o șosea dintr-un sat vâlcean a avut loc în data de 31 martie unul din cele mai grave accidente rutiere din acest an. În urma acestuia, trei persoane și-au pierdut viața. Ulterior, polițiștii aveau să elucideze și misterul acestui eveniment – combinața fatală dintre alcool și viteză. Acul vitezometrului mașinii implicate în incident s-a oprit la 120 km/h, potrivit martorilor, iar în urma alcooltestului a reieșit că șoferul avea o alcoolemie de 1,26 mg/l alcool pur în sânge, la prima probă, și 0,92 alcool pur în sânge la a doua probă. Toate acestea au făcut ca mașina să se izbească violent de un cap de pod din comuna Tetoiu.

Doi din cei patru pasageri aflați în mașină au murit pe loc în urma impactului violent – un copilaș de patru ani și un adolescent de 19 ani. A fost nevoie de Descarcerare, pentru extragerea tuturor pasagerilor dintre fiarele contorsionate. Pentru una dintre victime a fost solicitat elicopterul SMURD. Era vorba despre un bărbat de 38 de ani, care a fost transportat de urgență, pe cale aeriană la Craiova.

Astăzi, Poliția Vâlcea a anunțat că nici acesta nu a supraviețuit gravelor leziuni suferite pe DJ 676 C, în satul Popești. Au existat multe inadvertențe în informarea privind acest accident, de înțeles având în vedere dinamica evenimentului. S-a vorbit despre o femeie printre victime, dar în mașină nu erau decât pasageri de sex masculin. Femeia la care s-a făcut referire este o victimă colaterală, mama micuțului de 4 ani, care a venit într-un suflet când a auzit de accident și, când a realizat ce s-a întâmplat, a făcut un atac de panică, iar apoi a leșinat. Și acesteia i s-au acordat îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD aflat la fața locului.

Și au mai existat confuzii și dat fiind faptul că toate victimele purtau același nume de familie. S-a confirmat că erau rude. Șoferul, singurul supraviețuitor al acestui accident, era frate cu pasagerul adult din dreapta și unchiul micuțului de 4 ani. Ultimii doi sunt tată și fiu. Potrivit Noului Cod Rutier, conducătorul auto din acest caz se face vinovat de mai multe încălcări ale legislației. Alcoolemia pe care o avea el la volan este pedepsită cu închisoarea de până la 5 ani.

Rezultatul oficial al analizei de sânge realizat la spital reprezintă probă de incriminare penală în instanța de judecată. În plus, depășirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri este sancționată cu amenzi cuprinse între 4.080 și 9.600 de lei, la care se adaugă și suspendarea permisului pe o perioadă de doi ani de zile, având în vedere că accidentul s-a soldat cu victime. La toate acestea se va adăuga și omorul din culpă.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/misterul-unui-accident-in-care-si-au-pierdut-viata-trei-persoane-printre-care-un-copil-de-4-ani-si-un-tanar-de-19-ani-a-fost-elucidat-54082.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/misterul-unui-accident-in-care-si-au-pierdut-viata-trei-persoane-printre-care-un-copil-de-4-ani-si-un-tanar-de-19-ani-a-fost-elucidat-54082-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv