Uniunea Europeană nu va fi pe termen lung “ostatic” în criza Brexit, a afirmat miercuri Emmanuel Macron, președintele Franței, somând Marea Britanie să propună o soluție privind ieșirea ordonată din Uniunea Europeană până pe 10 aprilie.

“Prioritatea noastră este buna funcționare a Uniunii Europene și a pieței unice. Uniunea Europeană nu poate fi pe termen lung ostaticul crizei politice din Marea Britanie”, a declarat Emmanuel Macron în cursul întrevederii pe care a avut-o la Palatul Elysée cu premierul Irlandei, Leo Varadkar.

“Marea Britanie trebuie să prezinte un plan alternativ credibil până pe 10 aprilie, altfel, de facto, alege retragerea din Uniunea Europeană fără acord”, a atras atenția Macron, citat de site-ul de știri 20minutes.fr.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. Bruxellesul a amânat producerea Brexit până pe 12 aprilie în cazul în care Camera Comunelor nu va adopta proiectul de acord. În cazul în care acordul ar fi aprobat, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă pe 22 mai.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/franta-someaza-marea-britanie-sa-ofere-o-solutie-pana-pe-10-aprilie-54080.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/franta-someaza-marea-britanie-sa-ofere-o-solutie-pana-pe-10-aprilie-54080-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv