Unul din trei români care caută să își cumpere o mașină nouă intenționează să achiziționeze un automobil electric, potrivit unui studiu publicat luni de E.ON și de Kantar EMNID.

Astfel, 36% dintre românii care sunt în căutarea unei mașini noi intenționează să cumpere o mașină electrică, relevă rezultatele sondajului realizat de E.ON și Kantar EMNID. Prin urmare, românii sunt printre cei mai deschiși europeni la ideea de a achiziționa autovehicule electrice, estimează E.ON.

Pe de altă parte, la fel ca majoritatea est-europenilor, românii sunt destul de sceptici atunci când sunt întrebați despre cum văd potențiala supremație a vehiculelor electrice pe șosele. Astfel, 22% dintre cei chestionați spun că este exclus ca România să ajungă vreodată la performanța de a avea un parc auto format în majoritate din vehicule electrice. Alți 25% dintre respondenți consideră că vehiculele electrice ar putea depăși numărul vehiculelor cu motor convențional abia peste 20 de ani, transmite E.ON.

Conform răspunsurilor celor chestionați, unul dintre principalele motive descurajante pentru românii care nu s-au lăsat încă convinși să investească în mașini electrice ar fi numărul scăzut de stații de încărcare.

Rezultatele fac parte din studiul “Trăind în Europa”, realizat în luna februarie, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

Pe de altă parte, în Europa de Est se regăsesc cele mai negative proiecții ale cetățenilor privind viitoarea eră a mașinilor electrice. De exemplu, doar 15% dintre cehi consideră că mașina electrică ar putea deveni majoritară pe șosele în următorii 10 ani. Cei mai sceptici la această variantă se declară ungurii, unde doar 14 procente dintre respondenți cred că schimbarea către transportul electric va fi realizată în doar 10 ani.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/unul-din-trei-romani-care-cauta-o-masina-noua-intentioneaza-sa-achizitioneze-un-automobil-electric-54058.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/unul-din-trei-romani-care-cauta-o-masina-noua-intentioneaza-sa-achizitioneze-un-automobil-electric-54058-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv